avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru in preaviz in cazul desfiintarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru in preaviz in cazul desfiintarii postului

am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie legata de situatia de mai jos;

lucrez la o institutie bancara care isi va inchide agentia din orasul meu. am discutat cu cei de la HR si i-am intrebat daca in perioada de preaviz exista posibilitaea de a micsora programul de la 8 la 4 ore in situatia in care trebuie sa mergem sa ne cautam de munca. mi s-a spus ca programul este de 8 ore si in preaviz. in contractul colectiv de minca este stipulata treaba cu reducerea programului in asfel de situatii insa am inteles ca nu mai exista contracte colective de munca si ca acum functionam in baza legii dialogului social. nu prea mai inteleg nimik si as vrea sa stiu daca mai este scris pe undeva ca avem un astfel de drept.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 28 Martie 2012
Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern al acestuia .... in caz contrar, timpul de munca in perioada de preaviz este cel prevazut in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 de zile art 65 gabryel08 gabryel08 buna ziua , pt prima oara va scriu si sper sa gasesc o solutie . intrebarea mea este .; am fost concediat in baza art 65 si 75 si azi mi sa acordat preaviz de ... (vezi toată discuția)
Concediere cu sau fara salarii compensatorii babuinu2002 babuinu2002 Buna ziua, As dori sa stiu clar daca in cazul concedierii pe motive de desfiintare a postului daca se dau sau nu salarii compensatorii. (vezi toată discuția)