avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot depune dosarul pentru indemnizatie CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot depune dosarul pentru indemnizatie CCC?

Am lucrat pana la 10.12.2011 cu contract pe perioada determinata iar din data de 6.12.2011 sunt in cele 126 zile concediu maternitate(pre si post natal - copilul s-a nascut pe 06.02.2012). vreau sa depun dosarul pentru indemnizatie si mi s-a spus ca intai il depun pe cel de somaj. Dvs. ce stiti e corect asa? Nu ma pot prelua cei de la asistenta sociala direct din medical?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 4 Aprilie 2012
1. E mai bine pentru dvs. sa intrati mai intai in somaj si apoi in CCC.

2. Pe perioada CCC se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.

3. - Dar nu este obligatoriu asa ca puteti sa insistati sa intrati in CCC daca indepliniti conditiile.
- Daca sunteti refuzata sa va spuna baza legala a refuzului.
Credeti ca m-as putea incadra ca beneficiar al CCC la art. 2 al.5 lit. c) ?
Da, in cele 12 luni eligibile intra si perioadele in care ati fost in concediu medical (inclusiv concediul de maternitate).
Se poate depune dosarul de somaj in timp ce ma aflu in concediu medical de maternitate?
Da, puteti depune dosarul acum pentru somaj ... urmand ca din somaj sa intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.am nascut pe 12 iulie.in cat timp trebuie sa depun actele pentru CCC si de la ce data intru in concediu dupa depunerea actelor?multumesc (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)