avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

buna ziua.am nascut pe 12 iulie.in cat timp trebuie sa depun actele pentru CCC si de la ce data intru in concediu dupa depunerea actelor?multumesc
Cel mai recent răspuns: mama bobo , utilizator 12:45, 14 Ianuarie 2017
1. Din profilul dvs. inteleg ca sunteti studenta.

2. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (august 2014 - iulie 2016) ati frecventat cursurile de zi, fara intrerupere, cel putin 12 luni.

3. - Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC de la data nasterii copilului daca depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC de la data depunerii actelor.

4. Lista cu actele necesare, specifice situatiei dvs., o procurati de la Primarie.

5. Daca nu sunteti studenta spuneti ca calitate aveti ca sa va spun cum sa procedati.
din 2012-2015 scoala postliceala sanitara,apoi am fost in evidenta somajului iar din 1 octombrie 2015 pana in prezent sunt in somaj.
1. Perioada de eleva la zi la scoala postliceala, perioada cat ati fost in evidenta Agentiei de Somaj in vedrea acordarii indemnizatiei de somaj si perioada de somaj indemnizat sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - Fiind acum in somaj indemnizat puteti beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

3. Banuiesc ca nu ati solicitat medicului de familie certificat de concediu de maternitate, o puteti face acum.

4. Incepand cu ziua urmatoare a ultimei zile de concediu de maternitate puteti intra in CCC si apoi veti depune la Primarie actele pentru indemnizatia pentru CCC.

Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
am luat pana la data nasterii 49 zile de concediu de maternitate,trebuie sa le iau pe toate apoi intru in CCC?de fapt eu la somaj am depus concediu de maternitate pe toata luna iulie ca data nasterii era 1 august.multumesc
1. Puteti sa luati toate cele 126 de zile de concediu de maternitate si apoi sa intrati in CCC.

2. Sau puteti sa mai luati concediu de maternitate pana copilul implineste 42 de zile iar cu a 43-a zi de la nastere puteti solicita CCC.

Alte discuții în legătură

Situatie concediu crestere copil MihaelaUrsu1 MihaelaUrsu1 Buna ziua, Lucrez ca si trainer pe Contract de munca cu perioada determinata. In data de 12.07.2016 urmeaza sa am un copil. Contractul de munca se va ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Info Addryana Addryana Buna seara ! Sunt studenta la postliceala la zi ( asistenta medicala) anul 3, deci in vara termin aceasta scoala si imi dau examenul final ( unde se poate sa ... (vezi toată discuția)