avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Functionari publici care nu raspund petitiilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Functionari publici care nu raspund petitiilor

De ceva vreme ma confrunt cu situatii in care, ori politia, ori primaria ori alte institutii publice nu raspund petitiilor mele sau cind raspund nu sunt la subiect, trimit mesaj ca sa fie ceva acolo, in bataie de joc.
In special dumnealor nu raspund petitiilor care le solicita explicatii pentru neaplicarea legii. Nu le convine ca sunt luati la intrebari, mai ales cind vor sa acopere oala, intelegeti ce vreau sa spun...X-(

Am decis ca desi lupta cu sistemul "ticalosit" e foarte grea, sa dau in judecata institutiile care prin indiferenta lor imi creaza mie prejudicii.
Voi face eu singur asta, fara avocat. In afara de Legea 544 privind informatiile publice, mai e ceva care ii obliga sa raspunda petitiilor? M-am saturat sa fiu bataia lor de joc.
Le pot cere daune?
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 11:56, 30 Martie 2012
@Costica ,Costica....
In masura in care apreciati ca detineti probe indubitabile care sa demonstreze ca prin lipsa de raspuns vi s-a cauzat prejudiciu de imagine,de reputatie ,de onoare,puteti promova actiune in justitie
Si daca nu ma refer la prejudicii, pot actiona in instanta pentru lipsa raspunsului, nu?
Multumesc.
Legea nr.554/2004 prevede la art.1 (1) : Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzată. ......
Aha, asa deci.
Multumesc tuturor.
Am de gind sa fac singur actiunea, ma puteti sfatui unde gasesc un model de actiune in instanta pentru asa ceva? Stiu, stiu ca mai bine cu avocat dar nu am bani. Daca ar accepta sa fie platit din daunele pe care le vom incasa... ar fi perfect. Ma aflu in situatia in care ma lupt cu sistemul corupt, acolo unde au facut magarii si am scris petitie sa intreb de ce au facut asta, nu raspund! Sefii lor ierarhici ii acopera pentru ca sunt mina in mina. Asa ca nu vad alta solutie. Ah, poate presa sa mai fie interesata de ce fac dumnealor.
Uitati aici un model
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Petitie termen raspuns StefaniaEmerson StefaniaEmerson As dori sa va intreb in cat timp angajatii de la stat sunt obligati sa raspunda la o petitie formulata de un cetatean? Daca nu au chef sa raspunda, ce se ... (vezi toată discuția)
Agentia pentru restituirea poprietatii si bataia de joc Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Vreau sa ma ajutati sa aflu la ce institutii romane si din EU se poate reclama activitatea (mai bine zis lipsa ei) Agentiei nationale pentru ... (vezi toată discuția)
Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 ... Roman85 Roman85 Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 zile in baza a carui articol pot cere in instanta daune morale pentru ... (vezi toată discuția)