avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protocol de colaborare intre Oficiul de Cadastru si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protocol de colaborare intre Oficiul de Cadastru si Casa notarilor publici

Buna ziua,
Mama mea ( Soare Eugenia, din localitatea Sibiu )
e in tratative pt cumpararea unui teren si case la tara, in judetul Cluj, localitatea Cornesti. Dar actele nu sunt deloc in regula. I s-a zis ca singura solutie ar fi acest protocol, dar nu stim pasii necesari, corecti, pentru a avea succes in aceasta problema. V-as ruga sa ma lamuriti, cat de simplu puteti prin pasii necesari si unde trebuie sa ma adresez....
Va multumesc foarte mult,
Soare Cecilia
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 09:09, 31 Martie 2012
Ma indoiesc ca protocolul la care va referiti are vreo legatura cu problema dvs.
In protocol este vorba despre modalitatea de incasare de catre notari a tarifelor pentru unele servicii cadastrale.

Cine v-a spus ca actele "nu-s in regula" ? Si despre ce ...nereguli ar fi vorba ?

In functie de “tipul” neregulilor, va puteti adresa notarului, Oficiului de Cadastru, avocatului.

Ar trebui sa aveti in vedere ca doar unele aspecte pot fi lamurite/rezolvate pe cale notariala; este posibil sa va trebuiasca parerea si sprijinul unui avocat, a carui activitate si competenta acopera o arie mai mare decat a notarilor (exceptand, desigur, acele activitati specifice precum, spre exemplu, autentificarea contractelor de vanzare-cumparare …)

In plus, la acest moment, orice problema legata de acte ar trebui rezolvata de catre proprietarii casei si terenului – rolul dvs., ca viitor cumparator, fiind limitat doar la acela de “finantator” pentru eventuale tarife/taxe legate de rectificări, intabulări, radieri, notări ori alte operatiuni cadastrale/notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare, carte funciara, cadastru teren agricol Cristianmntn Cristianmntn Buna ziua, As dori sa aflu daca pentru un teren agricol aflat in judetul Buzau se poate face intabularea si in alte judete decat cel mentionat, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
2 intabulari pe un teren pacool pacool Buna ziua, Am achizitionat acum 2 ani doua parcele de teren intabulate in doua numere de top diferite. Acum o luna am reusit de iau legatura cu vecinul care ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)