avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Toxiinfectie alimentara - cum pot da in judecata ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Toxiinfectie alimentara - cum pot da in judecata compania producatoare?

Buna ziua,

sunt nou pe aceast forum. Insa am decis ca este cazul sa imi apar drepturile cetatenesti si pentru a feri si pe altii de ce am patit eu.

Nepotul meu a suferit o infectie cu E-coli dupa ce a mancat un iaurt al unei firme mari de pe piata. Inca mai avem acasa ambalajul - si urmeaza sa il duc la un laborator autorizat RENAR pentru analiza - si vreau sa intreb care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pentru a da in judecata compania producatoare?

Orice sugestie m-ar ajuta enorm, nu vreau sa fac vreun pas gresit, dar cred ca este datoria mea sa ii feresc si pe alti parinti / copii de asa ceva.

Multumesc frumos pentru ajutorul oferit.

Razvan
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:15, 29 Martie 2012
Coli-infecţia este o maladie infecţioasă acută din grupul bolilor intestinale provocată de Escherichia coli, care se transmite de regula omului sănătos de la cel bolnav mai frecvent pe cale orală şi se caracterizează clinic prin sindroame de intoxicaţie sau deshidratare, fiind însoţite de afectarea tractului digestiv, ce se exprimă prin semne de gastroenterită sau gastroenterocolită.
Sursa principală de infectare o constituie omul bolnav de escherichioză cu diferite forme clinice, manifeste, însă mai frecvent cu cele uşoare, diminuate, şterse.
O sursa de posibila infectie este reprezentata inclusiv de persoane care prezinta infectia si care manevreaza produse ,care pot declansa la un organism fara imunitate sau imunitate scazuta o infectie cu E coli
Mai frecvent maladia se transmite pe cale alimentară, mai ales prin intermediul laptelui şi produselor lactate infectate.
A doua cale de transmitere a acestei infecţii intestinale este apa contaminată.
E. coli este un tip comun de bacterii care pot ajunge in alimente, cum sunt inclusiv carnea de vita si legumele.
Avand in vedere factorii patogeni ,in special din apa din alimentatie ,cu care se spala vasele alimentatia diversificata care se prezuma ca este acordata unui copil,este hazardat a avansa sustinerea ca infectia provine de la un anume produs alimentar
Pentru a putea detine un element esential anume sursa infectiei,este necesar ca in primul rand sa detineti un document emis de autoritatea in drept ,care sa ateste cu certitudine ca produsul prezentat de dvs constituie sursa de infectie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale pentru angajatii unui restaurant cretunicoleta cretunicoleta Buna ziua. La ce perioada de timp trebuiesc refacute analizele medicale pentru bucatari, pentru barmani, pentru ospatari, pentru lucratori comerciali si pentru ... (vezi toată discuția)
Legea carantinarii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea carantinarii. LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic ... (vezi toată discuția)
Citomegalovirus contactat la locul de munca Anca Corches Anca Corches Buna ziua. Lucrez intr-o scoala specială, cu copii cu dizabilitati multiple. În urma unor analize medicale am descoperit ca am o infecție veche (IgG) cu ... (vezi toată discuția)