Fratele meu a fost disponibilizat in aprilie 2011. Avand vechime si grupa de munca, si-a intocmit dosarul de pensionare si l-a depus pentru pensionare incepand cu 01.08.2011.A fost anuntat ca o adeverinta de la o firma ,era completata eronat si i s-a restituit dosarul . A refacut adeverinta ,corect si a depus dosarul din nou.A primit decizie de pensionare incepand cu 01.10.2011.Cu cele 2 luni (08 SI 09) cum ramane, de ce nu i s-a dat decizia cu 01.08.2011?Unde se poate cere alte lamuriri? Va multumesc mult pentru ajutor.
Daca i s-a restituit dosarul iar fratele dvs. l-a depus din nou, ulterior, inseamna ca primeste pensie de la data inregistrarii ultimei cereri la casa de pensii. Doar atunci dosarul era complet. In sistemul public de pensii, pensiile se cuvin de la data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de ele si se acorda de la data inregistrarii cererii la casa de pensii (art. 104, alin. 1 si 2 din Legea nr. 263/2010).
Pensie
lelina
Buna ziua, am varsta limita de pensionare si aveam dreptul la 1 februarie 2012 la preyentarea dosarului dar pentru ca am fost plecata din tara am depus dosarul ... (vezi toată discuția)