avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensie datata cu 2 luni mai tarziu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensie datata cu 2 luni mai tarziu

Fratele meu a fost disponibilizat in aprilie 2011. Avand vechime si grupa de munca, si-a intocmit dosarul de pensionare si l-a depus pentru pensionare incepand cu 01.08.2011.A fost anuntat ca o adeverinta de la o firma ,era completata eronat si i s-a restituit dosarul . A refacut adeverinta ,corect si a depus dosarul din nou.A primit decizie de pensionare incepand cu 01.10.2011.Cu cele 2 luni (08 SI 09) cum ramane, de ce nu i s-a dat decizia cu 01.08.2011?Unde se poate cere alte lamuriri? Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:10, 30 Martie 2012
Decizia de pensionare se emite cu data depunerii dosarului.(primirii acestuia)
Daca i s-a restituit dosarul iar fratele dvs. l-a depus din nou, ulterior, inseamna ca primeste pensie de la data inregistrarii ultimei cereri la casa de pensii. Doar atunci dosarul era complet. In sistemul public de pensii, pensiile se cuvin de la data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de ele si se acorda de la data inregistrarii cererii la casa de pensii (art. 104, alin. 1 si 2 din Legea nr. 263/2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare mariyokko mariyokko Buna seara ! Va rog sa aveti amabilitatea si disponibilitatea de a lamuri in urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Pensie lelina lelina Buna ziua, am varsta limita de pensionare si aveam dreptul la 1 februarie 2012 la preyentarea dosarului dar pentru ca am fost plecata din tara am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta grupa de munca brutus01 brutus01 buna ziua am depus dosarul de pensionare si am o problema cu adverinta de grupa.societatea detinatoare a arhivei mi-a eliberat trei adeverinte ... (vezi toată discuția)