in urma faptei savarsite de catre un salariat - comisie de diciplina -s-a deciz sanctionare a acestuia cu o reducere a salariu de baza cu 10%pe 3 luni conf art 248 lit c dinc Codul Muncii (daca nu ma insel cu privire la articol)
Problema este ca eu pe decizie am mentionat sanctiunea mai sus specificata - reducerea salariului de baza pe perioada de 3 luni cu 10 % incapand cu luna martie
Stiu ca in Codul Muncii nu este scris ca sa zic asa ca paragraf incepand cu luna....
Considerati ca am gresit ca am scris pe decizia de sanctionare , ca sanctiune reducerea salariului de baza cu 10 %/3 luni - incepand cu luna Martie- conf art 248 lit c din codul muncii????
bine ca nu ati scris si anul...:) daca ultima modificare a codului muncii conf art 248 lit c este este in vigoare, ati scris bine, altfel va trebui sa astepatati pana intr-o luna a lui martie cand codul muncii se modifica corespunzator deciziei dvs.
e clar ca daca ati dat decizie conf. codului muncii in vigoare, nu mai trebuia specificata si luna.
adica ce vreti sa spuneti .....faptul ca am adaugat incepand cu luna lui Martie nu este bine??? articolul este cel prevazut in codul muncii, doar ca am specificat cu ce luna se aplica
E vorba de art. 248 alin (1) litera c). Ati scris bine, doar ca trebuia sa specificati si anul.
Codul muncii: ART. 248
(1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul sãvârşeşte o abatere disciplinarã sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzãtor funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o duratã ce nu poate depãşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bazã pe o duratã de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de bazã şi/sau, dupã caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadã de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinarã a contractului individual de muncã.
(2) În cazul în care, prin statute profesionale aprobate prin lege specialã, se stabileşte un alt regim sancţionator, va fi aplicat acesta.
(3) Sancţiunea disciplinarã se radiazã de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacã salariatului nu i se aplicã o nouã sancţiune disciplinarã în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constatã prin decizie a angajatorului emisã în formã scrisã.
ba da este bine, deoarece ultima modif a codului muncii conf art 248 lit c, s-a facut in mai 2011.
daca decizia dvs a fost dupa 18 mai 2011 si daca ati scris in decizie ca sanctiunea incepe cu luna martie 2012.
decizia a fost facuta anul acesta in luna aceasta martie.
decizia are nr cu luna aceasta anul 2012
mentionez ca in decizie am scris reducere salariu de baz acu 10%/3 luni- incepand cu luna Martie ( fara an) (anul e trecut la nr deciziei, nu are cum sa se confunde anul)- conf.art 248 (1) lit c - Codul Muncii