avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj bunuri comune

Un apartament construit in 1972 cu credit acordat de stat , contractul fiind incheiat inainte de incheierea casatoriei de catre unul dintre soti iar apartamentul predat dupa incheierea casatoriei este bun comun al sotilor sau bun propriu al sotului contractant in cazul in care sotul contractant a achitat ratele integral inainte de casatorie?
Dar daca ratele au fost achitate partial inainte de casatorie, partial dupa incheierea casatoriei?

ste a scris:
>Un apartament construit in 1972 cu credit acordat de stat , contractul fiind incheiat inainte de incheierea casatoriei de catre unul dintre soti iar apartamentul predat dupa incheierea casatoriei este bun comun al sotilor sau bun propriu al sotului contractant in cazul in care sotul contractant a achitat ratele integral inainte de casatorie?
>Dar daca ratele au fost achitate partial inainte de casatorie, partial dupa incheierea casatoriei?
daca ati achitat ultima rata inainte de incheierea casatoriei, atunci bunul este propriu.in cazi contrar, daca ultima rata s-a achitat in timpul casatoriei, bunul este comun

>Un apartament construit in 1972 cu credit acordat de stat , contractul fiind incheiat inainte de incheierea casatoriei de catre unul dintre soti iar apartamentul predat dupa incheierea casatoriei este bun comun al sotilor sau bun propriu al sotului contractant in cazul in care sotul contractant a achitat ratele integral inainte de casatorie?
>Dar daca ratele au fost achitate partial inainte de casatorie, partial dupa incheierea casatoriei?

...dreptul de proprietat se transmite odata cu semnarea proc vb. de predare primire a imobilului fara sa aiba relevanta din acest pct.d.v. felul in care se face plata...daca ratele se platesc in timpul casatoriei, la partajarea bunurilor comunese va avea in vedere aceasta, fara a se putea aduce atingere dr. de pr. asupra bunului...
Apartamentul este ipotecat de C.E.C. Braila pe o perioada de 10 ani, evaluat de C.E.C. la valoarea de 90.000.000 lei. In calitate de imprumutat sunt eu, coplatitori sunt sotia mea si tatal meu.
In anul 2001 a fost cumparat apartamentul iar in dec 2002 am divortat.
La partaj care are loc acum judecatorul vrea sa-mi reevalueze apartamentul cu toate ca acesta nu a fost platit.
Timp de 2 ani de la divort eu l-am platit singur si am adus multe imbunatatiri .
Intrebarea este : Este normal sa-mi reevalueze apartamentul daca acesta nu a fost platit inca??

...sigur ca e normal sa-ti reevalueze apartamentul...dar se va tine seama, ca mai exisat de achitat, ca debit comun al sotilor valoarea creditului, precum si faptul ca tu , dupa data divortului, ai platit din surse proprii ratele si ai facut imbunatatiri...

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort binaj din anul 1987 si pana in 1992 an in care am oficialzat casatoria am cumparat in mai 1992 apartamentul in care locuim si astazi dar suntem cununati in ... (vezi toată discuția)