avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum recuperez onorariul avocatului daca aceasta suma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum recuperez onorariul avocatului daca aceasta suma nu a fost mentionata in hotararea judecatoreasca?

Buna seara! Va rog,spuneti-mi daca este posibil sa -ti recuperezi onorariul avocatului numai pe baza chitantei, daca aceasta suma nu a fost mentionata in hotararea judecatoreasca?Avocatul mi-a spus ca se poate daca ajung la o intelegere cu cei de la asociatie,daca nu, cu ajutorul executorului judecatoresc. In hotararea judecatoreasca este mentionata c/v reparatiei ,taxa judiciara de timbru,timbru judiciar,onorariul expert si taxa notificare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ALINA CAUC , Avocat 12:02, 30 Martie 2012
Nu ati mentionat daca in cererea accesorie au fost solicitate cheltuieli de judecata
Daca prin actiunea adresata instantei de judecata ,partea nu a solicitat cheltuielil de judecata instanta de judecata nu poate dispune hotarari decat in limitele actiunii
Daca este vorba despre asociatie de proprietari,impunerea pe listele de intretinere de sume financiare,in psta prezenta ,temeiul legal in constituie hotararea instaneti de judecata ramasa definitiva si irevocabila
Executorul judecatoresc nu poate sa execute decat suma dispusa de instanta de judecata,
dovedita cu titlul executoriu
In cazul in care ati cerut cheltuieli de judecata in forma onorariului de avocat iar instanta a omis sa se pronunte asupra acestui capat de cerere, aveti la indemana completarea hotararii, art. 281 ind. 2 C.proc.civ.

In cazul in care nu ati cerut aceste cheltuieli le puteti cere pe cale separata, introducand o alta actiune impotriva celui care a pierdut procesul, 274 si urm C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti SORINM71 SORINM71 In prima instanta la Tribunalul Timisoara am castigat prin hotarare definitiva si executorie . Angajatorul a declarat recurs la Curtea de Apel Timisoara si a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli onorariu avocat lidiamuntean lidiamuntean Buna ziua Va rog puteti sa imi spuneti daca se poate sa cer ca cheltuielile de judecata (onorariu avocat) sa fie platite de catre sot. El va fi obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)