avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit si taxe PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit si taxe PFA


Buna seara,
Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte handmade - bratari, margele, cercei, coliere- si am inteles ca trebuie declarat venitul net preconizat.
Fiind la inceput si nestiind cum ma voi descurca, pot sa declar un venit de 100 lei/luna, respectiv de 900 lei/9luni? Ce taxe si contributii va trebui sa platesc? Mentionez ca am ales sistemul real de impozitare.
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: hmonybg , utilizator 11:45, 26 Martie 2013
Pe declaratia estimativa pentru anul 2012 declarati cum ati spus 900 lei venituri dar trebuie sa declarati si cheltuieli. Cred ca o sa aveti si cheltuieli cu procurarea diferitelor ustensile necesare productiei. De exemplu declarati cheltuieli 400 lei .Rezulta pe anul 2012 un profit de 500 lei ( 900 - 400). 500 *16% '= 80 lei impozit pe tot anul. Aceasta suma se imparte la 4 trimestre ceea ce ar insemna 20 lei pe trimestru de plata. Termenele de plata sunt 15martie, 15iunie, 15 septembrie si 15 decembrie. Oricum dupa ce depuneti declaratia estimativa la finante primit acasa o decizie de impunere pentru anul 2012 cu sumele de plata.
Va multumesc frumos.
As mai avea o intrebare la d-voastra: la o suma asa mica mai trebuie sa platesc asigurarea de sanatate? In prezent sunt coasigurata pe sotul meu care este angajat, trebuie sa ma scoata de la deduceri daca imi deschid PFA chiar daca castigul este asa de mic?
Va multumesc!
Este obligatorie asigurarea si plata contributiei de sanatate in cota de 5,5% din venitul net.
Am inteles. Multumesc mult!
Buna seara.

Am intentia de a urma un curs de frizer in vederea obtineri unei diplome pentru a profesa aceasta meserie,iar apoi de a obtine certifificatul PFA.

As dori sa va intreb daca stiti cumva ca frizer PFA ce taxe si impozite ar trebui sa platesc lunar?.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii pfa catalinalucia catalinalucia Buna, Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii. Astept un ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit it bucuresti adripaul adripaul Buna ziua, Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si ... (vezi toată discuția)