avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Jandarmerie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Jandarmerie

Buna seara ,
In data de 14 11 2008 in timp ce luam parte la un eveniment public , supravegheat de jandarmi bineinteles , deoarece am vrut sa trec pe o zona in care nu aveam voie ( nu stiam ca nu am voie )am fost atentionat de un jandarm la stilul " Ba asta , tu nu vezi ca nu ai voie pe aici? - Nu vad ba . da tu cine esti de imi vorbesti mie asa? Pai nu te uiti la uniforma mea? .... " si discutia a continuat in acelas stil ... amuzant de altfel , dupa ce i-am intrebat de ce nu stiu si ei sa se adreseze , de ce nu au vorbit frumos asa cum se cere e la un reprezentant al legii bla bla bla in fine , ne-au dus la masina ....legitimati-va ....eu ca nu am acte ei ca ma amendeaza pentru refuz de legitimare bla bla , zic ok - si le dau toate datele .
Dupa ce ma verifica prin statie , incepe si imis crie proces verbal si imi spune ca amenda de la 100 la 1000 ron ...sau asa ceva , intreb pt ce amenda ...pentru ca am refuzat sa a legitimez ...hmmm zic ok ....mai discutam cca 10 minute , timp in care eu am icnercat sa il conving sa nu imi dea amenda ca imif ace rau gratuit bla bla bla ... nu reusesc ...si imi spune ca sunt liber . buuun

Asadar , mi-a dat amenda pt refuzul legitimarii dar pe datele din buletin.... deci ...cum sa imi dai amenda ca nu ti-am dat datele cand tu ai datele scrise pe procesul verbal??? In fine , eu nu am semnat nimic , el se agita pe acolo cu unu care cica ar fi martor , nu stiu la ce bun ....

Intrebarile mele acum . 1) Eu nu m-am uitat pe procesul verbal deci nu stiu ce a scris el acolo , ma gandesc ca nu e atat de idiot sa imid ea amenda pt refuzul legitimarii si probabil a scris el altceva ...deranjarea linistii publice ....cine stie : Este posibil sa fi scris altceva si sa imi dea amenda pe acel "ceva"?
2) Daca nu am semnat . cum vine asta? adica ala avand datele mele acum poate sa imi scrie procese verbale in fiecare zi , in lipsa mea si sa ma amendeze pentru ce vrea el?
3) Acum 2 zile mi-a venit de la posta hartie sa ma duc sa ridic ceva , mai mult ca sigur e amenda , daca nu ma duc , ce se intampla cu amenda?
4)Daca nu ridic amenda , imi vine pe impozit sau ce se intampla cu ea? Se mai prescriu amenzile dupa 5 ani sau cum era?

In speranta ca ati inteles cam ce am patit eu si ca textul nu e prea vraiste , astept un raspuns la intrebarile ridicate.

Va multumesc frumos .

Razvan
Cel mai recent răspuns: Rzv , utilizator 19:50, 26 Noiembrie 2008
Refuzul de legitimare se sanctioneaza prin lege – de cele mai multe ori amenda contraventionala este de 100 lei (limitele sunt intre 100 si 500 lei)
Art 2 pct. 33) din L.61/1991 republicata: refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atributiilor de serviciu.
N-o sa va scrie amenzi pe banda.
Amenda neachitata ar putea fi... purtatoare de penalitati.
Da, se va prescrie in 5 ani (sau in 7, daca se va modifica legea in acest sens, dupa cum se zvoneste).
Daca sunteti platitor de impozit pe casa, teren, venit etc, e probabil sa fie mentionata si amenda si inspectorul de la Finante sa va refuze incasarea impozitului respectiv pana nu platiti amenda.
Acestea le cunosc despre amenzi, dar e probail sa ma insel in unele aspecte...
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2008
trope_doi, utilizator
Multumesc de info :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum bauturi alcoolice pe spatiul public xtreme27 xtreme27 Am deosibata placere sa va povestesc o fapta petrecuta in cursul zilei de ieri . Aflandu-ma cu vreo trei tovarasi de ai mei la o torpila (un pet de bere) ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie ! x3v1lx x3v1lx Buna ziua. Iin data de 06.11.2008, in urma unei razii a controlorilor RATB, am fost surprins ca ma deplasam cu tramvaiul fara bilet. Am fost coborat de ... (vezi toată discuția)
Altercatie cu jandarmii cornelusha cornelusha Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce-i de facut in situatia urmatoare: duminica la concertul dat de trupa Rammstein, sotul meu a avut o altercatie cu ... (vezi toată discuția)