avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

am primit o amenda pt parcare in loc nepermis, pe amenda agentul a gresit data iar apoi a modificato, se poate face contestatie si sa castig?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:05, 29 Martie 2012
A corectat-o pe loc si a semnat langa corectare? Daca da, nu are sens sa atacati pv pe motiv ca ar fi fost gresita data. Daca agentul a facut corectura pe loc si a semnat langa pentru corectare, nu aveti ce sa faceti. Conform art. 16 alin. 1 din Ord. 2/2001 procesul verbal trebuie sa contina, printre alte informatii, data, ora/ locul savarsirii faptei. Daca vreuna din aceste date nu sunt corecte, pv poate fi atacat cu succes. Daca agentul constatator le-a rectificat pe loc, nu prea mai aveti motiv. Daca doriti, puteti totusi incerca sa contestati, dar invocand si alte motive. De exemplu, cereti politiei rutiere sa prezinte proba clara ca dumneavoastra, in acel moment, ati incalcat norma legala. Nevazand pv imi e greu sa spun ce puteti invoca. Daca va hotarati, cererea de chemare in judecata pentru anularea pv si a sanctiunii se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, in termen de 15 zile, insotita de copia pv atacat. Mult succes. Daca va mai pot ajuta cu ceva, scrieti.
Aspectul invovcat nu reprezinta motiv intemeiat pentru a fi solicitata anularea PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal trecere pietoni ContSters117697 ContSters117697 Un garcea mi-a luat permisul ieri. Sunt hotarat sa fac contestatie, si sunt 2 probleme de atacat (?PE CARE ma sfatuiti sa o reclam?): 1. politistul a ... (vezi toată discuția)
Plata amenda rutiera! MaryjaneTea MaryjaneTea Plata amenda rutiera! Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns. Daca fac contestație și trec cele 15 zile de la data când mi s a înmânat pv ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala naty2004 naty2004 La inceputul acestui an , sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru ca a parcat intr un loc nepermis, citind procesul verbal ( acesta ne a fost ... (vezi toată discuția)