avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda rutiera!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda rutiera!

Plata amenda rutiera!
Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns. Daca fac contestație și trec cele 15 zile de la data când mi s a înmânat pv până la primirea unui rezultat de la judecătorie, iar rezultatul este in defavoarea mea, mai beneficiez de plata la jumătate a amenzii sau plătesc suma întreaga? Rog un răspuns sigur. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MaryjaneTea , utilizator 01:06, 20 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai beneficiati, platiti la jumatate in acest interval, de 15 zile.
Va mulțumesc pentru răspuns!
Daca mă mai puteți ajuta cu un răspuns. Observ in procesul verbal că în dreptul agentului constatator unde ar trebui sa apară numele, gradul acestuia și funcția
Apare decât "As Crețulescu Ionel", As nu știu ce înseamnă sau ce funcție este, nu ar fi trebuit scrisă în clar funcția, calitatea acestuia? de asemenea la data săvârșirii faptei apare un 0, ar fi trebuit să apară 10, este neinteligibil iar la contravenient lipsește ocupația + că a fost trecut un nume purtat anterior decât cel din buletin și după tăiat și rectificat. Credeți că as putea cere anularea amenzii invocând aceste motive? Mai am câteva zile ramase sa pot contesta Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 August 2022
MaryjaneTea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate motivele invocate de dvs. nu pot duce la anularea amenzii, juridic se numesc erori materiale.
"As" e de fapt "Ag" de la "Agent", probabil are un scris mai putin lizibil.
Cititi OG2/2001 ca sa va informati cam ce motive sunt de invocat pentru anularea PV de contraventie (nulitate absoluta sau relativa).
[ link extern ]
Mulțumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovignetei Clara8 Clara8 Buna ziua, as avea nevoie de cateva sugestii privind motivele pe care le-as putea invoca intr-o contestatie impotriva unui proces-verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)