avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot obtine daune in conflictele de munca?de ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot obtine daune in conflictele de munca?de ce natura??

Am un proces pe rol pentru neplata orelelor suplimentare,inainte de proces am incercat medierea printrun mediator dar nu au venit la mediere, si am platit expertiza contabila pentru recalcularea drepturilor salariale neacordata. In urma expertizei sau mai gasit 276 ore neachitate,Mentionez faptul ca intre timp am fost dat in somaj si am avut un somaj de 405 lei probabil si pentru ca nu s-au virat la stat sumele aferente celor 276 ore,ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa iau cu putin mai mult.Ce fel de daune pot cere pentru faptul ca de un an de zile ma port cu firma prin tribunal si in ce suma pot pretinde aceste daune,sau care este modalitatea de a pretinde aceste daune???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 29 Martie 2012
Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

Ca reparaţie pentru prejudiciul moral suferit de salariat, instanţa de judecată va putea dispune si plata de daune interese, evaluate în conformitate cu probatoriul administrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti leusan leusan am lucrat la o societate 5 luni.progarm 24/48.Salariul a fost platit cu multa intirziere fata de contract ,in transe si mai mult de atat nu au fost platite: ... (vezi toată discuția)
Pot cere daune morale? ciolobocul ciolobocul buna.sint in proces pe fond inca si daca in cererile de plata a orelor suplimentare pot cere si daune morale ?am contestat si decizia de concediere.si alte ... (vezi toată discuția)
Daune morale- conditii aroxana22 aroxana22 Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii ... (vezi toată discuția)