avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum formulez o actiune pentru conflict de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum formulez o actiune pentru conflict de munca?

Buna ziua!
Poate cineva sa-mi ofere in linii generale, modul de redactare a unei actiuni pentru un litigiu de munca? Am inteles ca aceste actiuni nu se timbreaza si angajatul nu plateste nimic, insa din pacate, nu am bani pentru a plati un avocat. Este vorba de o modificare salariala fara acceptul meu si de indemnizatia de concediu care a fost afectata in urma deciziei luata unilateral de catre angajator. Credeti ca as avea castig de cauza? Detin documentul din care rezulta ca nu am fost de acord cu modificarea (nu l-am semnat). Ma poate ajuta cineva?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 09:10, 29 Martie 2012
Faceti o descriere asa cum o cunoasteti a situatiei de fapt, sarcina probei este a angajatorului, asadar redactarea singur a actiunii ar trebui sa fie relativ simpla.Cat despre fondul problemei, daca modificarea s-a facut unilateral, veti avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca - expertiza contabila actb actb Buna ziua, Speta este urmatoarea: Sunt in litigiu cu angajatorul (institutie bugetara) deoarece nu mi s-au recalculat corect drepturile salariale la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca? poliee poliee mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire !!! vladimir.danciu vladimir.danciu Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe ... (vezi toată discuția)