avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită o problema - 2 avocati cu pareri diferite
Discuție deschisă în Executare silită

o problema - 2 avocati cu pareri diferite

Buna ziua.Am o problema.
Am o hotarare judecatoreasc pt o executare silita a unui apartament.Propietarii sunt 2 persoane,sot si sotie.Doar sotia trebuie executata silit.Am inteles ca se va cere in instanta partajul si apoi se va executa.Problema mare este ca am intrebat un avocat cum se va face si mi-a zis ca se va face partajul in instanta ,se va scoate jumatate de casa la licitatie ...el spune ca nimeni nu va licita pt jumatate de apartament.
Alt avocat mi-a spus ca se face partajul si se stabileste ce procent are fiecare , apoi se scoate tot apartamentul la licitatie, sotul isi primeste partea si partea care i se cuvine sotiei va fi executata silit.
Care varianta este corecta???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:29, 29 Martie 2012
Ultima varianta.

Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Exista si alta varianta,nu e obligatoriu sa se ajunga la vanzarea la licitatie a ap. In cadrul partajului, sotul poate cere ca apartamentul sa-i fie atribuit si sulta s-o plateasca in cateva rate sotiei ( respectiv creditorului)
Vai multumesc de modificarea mesajului o sa renunt la cont.

Oamenii trebuie sa stie ca exista ca in orice alta meserie si avocati care nu au habar de nimik si urmaresc exclusiv castigul
:offtopic:
Subestimati pe cei care se inscriu pe acest forum, nu cred ca in general oamenii nu stiu ca exista avocati mai priceputi si mai putin, apoi discutia nu era despre avocati si impresii despre ei, ci despre o executare silita.
V-am editat mesajul pt ca v-ati exprimat in privinta primului avocat ca e avocat doar pe hartie si ca are mintea goala, nu aveti de unde sa stiti asta chiar daca avocatul ar fi gresit. Nici nu a gresit pt ca se poate scoate la licitatie si cota ideala dintr-un imobil, asa cum se poate vinde de buna-voie o cota care e determinata, asa se poate vinde si la licitatie.
Aveti in link un ex de vanzare a cotei de 7/16 [ link extern ] /
Puteti sa va spuneti parerea oricand, chiar daca ar fi gresita, nu va va zice nimeni ca aveti mintea goala, va va zice cel mult ca gresiti.
E dreptul dvs sa renuntati la cont, daca doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie cota-parte imobil dupa executare silita MASSIVEbyKLAUS MASSIVEbyKLAUS Buna ziua, As avea o intrebare ,daca se poate : daca eu sunt proprietar si am 50% din casa , iar pentru cealalta jumatate este proprietar altcineva , iar eu ... (vezi toată discuția)
Partaj la multi ani dupa divort, posibilitate executare silita ioanasafta ioanasafta Buna ziua .am si eu o rugaminte vreau sa stiu cateva detalii despre partaj si problemele pe care le am . Eu si fostul meu sot am divortat in anul 2009 ,la ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)