avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prietena mea are mana in ghips-consecinte penale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prietena mea are mana in ghips-consecinte penale?

buna ziua... va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns...

acum 3 zile m-am certat cu prietena mea.din motivele ei d gelozie. si a inceput sa fie recalcitranta si sa dea in mine si ne-am imbrancit iar eu am cazut cu ea in pat[Am incercat sa o linistesc..si cand a cazut a prins mana sub ea(ea este minora.. are 17 ani) am fost l spital si-a pus mana in ghips..iar doctorul ne-a spus ca are entorsa..

acum.. mama ei vrea sa depuna plangere impotriva mea[adica ea nu vrea sa imi faca mie rau,ci maicasa] ....si imi solicita sa platesc o anumita suma de bani ca sa nu mai faca lucrul acesta..

in opinia mea nu am avut intentia sa ii fac rau..am incercat doar sa fac sa nu se ajunga la un conflict si sa o linistesc..

Cel mai recent răspuns: Mari20 , utilizator 09:41, 3 Aprilie 2012
Mari20 a scris:

acum jumatate de ora m-a sunat si mi-a zis ca este la politie cu maicasa si ca depune plangere.... banuiesc ca maicasa a convinso sa faca lucrul asta....

si cum se procedeaza in cazul asta?ma voi duce si eu sa declar "varianta" mea?


Nu ai de ce sa iti faci griji. O sa fi chemat la politie sa zici si varianta ta. Atata timp cat nu a primit zile de ingrijiri medicale nu au ce sa iti faca din punct de vedere legal.
O sa fiti citat de catre politistul carui i se va aloca dosarul pentru cercetare. Va veti prezenta in data si la ora stabilita, conform citatiei, si veti da si dvs. o declaratie asupra faptelor. Daca au existat presiuni din partea mamei si in plangerea facuta sunt alte fapte decat cele pe care le cunoasteti (denaturarea adevarului) atunci este pasibila de infractiunea de denuntare calomnioasa.

Cod Penal: Art. 259 - Denunţarea calomnioasă

Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
va multumesc pentru ajutor
buna ziua mentionez ca acum maicasa sa dus la o sectie de politie si a scos ca un document sau nu stiu ce certificat cu care vrea sa se duc la iml sa scoata certificat medico-legal...

ce se poate intampla mai departe? ca ea vrea sa imi ceara mie bani daca se ajunge in instanta sau ca sa nu se mai ajunga akolo sa ii dau bani..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 180 cp piticut86 piticut86 buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal care atesta ca am nevoie de ingrijiri medicale de 2-3 zile,specific ca nu am martori ca agresorul este ... (vezi toată discuția)
Denuntarea calomnioasa ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! Daca cineva are experienta practica...am inteles ca nu prea se iau in seama plangerile de denuntare calomnioasa decat daca...a existat un efect ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)