avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... turbine eoliene
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

turbine eoliene

Buna ziua,
Am primit o Notificare de la un investitor in centrale eoliene cum ca terenul meu proprietate se afla in zona de protectie eoliana (cf. Ordinului ANRE nr. 4/2007 completat de Ordinul ANRE nr. 49/2007) a unui obiectiv aflat in constructie, respectiv doua turbine eoliene. Am dat telefon si mi s-a raspuns ca eu nu trebuie decat sa iau cunostinta despre acest fapt si asta inseamna ca pe terenul meu extravilan respectiv nu se va putea construi/monta niciodata o alta turbina eoliana. Intrebare : Eu nu ma pot opune executarii acestui proiect sau eventual sa le solicit chirie pentru ”zona de protectie” in care mi-a inclus terenul meu ca urmare a investitiei respectivei societati ? Mentionez ca pana la primirea acestei Notificari (prin scrisoare recomandata) nu am stiut si nu am avut cunostinta in niciun fel despre existenta proiectului despre care nu stiu nici acum in ce faza se afla intrucat terenul respectiv se afla intro asociatie si de pe urma caruia primesc anual o suma modica de 100 sau maxim 200 lei/hectar iar suprafata intregului teren este de un hectar.
Multumesc mult pt eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mirrcea , utilizator 01:14, 2 Aprilie 2012
Vreau sa fac precizarea ca cele doua turbine eoliene nu se afla fizic pe teritoriul meu dar ca datorita existentei lor in zona invecinata, proprietatea mea devine ”zona de protectie” si fara niciun fel de perspectiva de a mai construi cineva o turbina pe teritoriul meu de pe urma careia as putea primi o chirie.
Multumesc inca o data !


Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Mirrcea, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc foarte mult pentru raspuns dar intrebarea mea era ca in situatia in care cele doua turbine eoliene nu sunt montate pe proprietatea mea dar obstructioneaza posibilitatea montarii unei turbine pe pamantul meu si obtinerea in consecinta a unei chirii sau a unui avantaj material, pt ca montandu-se cele doua turbine, proprietatea mea a devenit cf legii ”zona de protectie”, in aceste conditii, ma intereseaza daca ma pot opune cu sanse proeictului sau pot solicta o chirie in compensatie.
Multumesc inca o data pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

'' sufocati '' de petrol ! = poluare ! cand trecem total '' pe verde '' ?? ContSters205490 ContSters205490 De '' ceva '' TIMP am devenit TOTAL dependenti de Energie !! Suntem zilnic '' sufocati '' de Petrol ; de pretul lui si al ... (vezi toată discuția)
Contract superficie ionelazibi_94 ionelazibi_94 am incheiat un contract de superficie cu o societate prin persoana mandatata de aceasta.este vorba de un teren pe care urmeaza sa se amplaseze un parc ... (vezi toată discuția)
Salutare, mă aflu în următoarea situație: am achiziționat ... AlexandruUrch AlexandruUrch Salutare, Mă aflu în următoarea situație: Am achiziționat un teren intravilan pe malul unui lac, care, în urma evaluării din parte celor de la apele ... (vezi toată discuția)