avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii incetare cim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

incetare cim

ce trebuie trecut in revisal la explicatii cand se inceteaza un cim din lipsa fond salarii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 29 Martie 2012
Buna ziua,

un contract de munca nu poate fi incetat din acest motiv; daca firma are probleme, puteti face concediere individuala sau colectiva, de exemplu. Trebuie sa actionati conform legii, respectiv a Codului Muncii in ceea ce priveste incetarea unui CIM.
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Motivul invocat de dvs poate constitui o cauza pentru ca salariatul sa-si dea demisia fara preaviz (art.81 alin.8 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)
Terminarea concediului de ingrijire copil mikitud mikitud buna ziua In situatia in care salariata nu doreste sa se mai intoarca la serviciu care este procedura de incetare a contractului si cu ce articol? Multumesc (vezi toată discuția)
Intrebare b-8 b-8 Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)