avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

dupa darea sentintei a judecatorilor pt inculpat ( suspendare conditionata ) care este de acord cu sentinta , procurorul poate face recurs , la care inculpatul are toate sansele sa fie incarcerat in baza recursului facuta de procuror. INTREBARE : cum putem evita recursul procurorului ? sa faca inculpatul ( primul ) recurs chiar daca este de acord cu hotararea judecatoreasca sau cum ? este cu dus si intors aceste recursuri ale procurorilor :(
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:01, 1 Aprilie 2012
Nu conteaza daca face si inculpatul recurs.Acest lucru nu il impiedica pe procuror sa declare recurs si el , daca va considera.Daca inculpatul face recurs , nu i se poate agrava situaatia, insa recursul procurorului ar putea sa ii agraveze pedeapsa.
asta stiam dar problema este cum ar fi modalitatea sa nu mai faca procurorul recurs sa faca el primul sau inculpatul ,Daca face recurs procurorul ( primul ) sa faca apoi inculpatul sau cum ?Cum este mai bine ca pedeapsa sa ramana cea cu suspendare ?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
okey, utilizator
Daca parchetul declara recurs va trebui sa va aparati.

Pentru ce infractiune ati fost condamnat?

Daca inculpatul este de acord cu pedeapsa cu suspendare nu are sens sa declare recurs.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu are importanta cine face primul recurs. Daca recursul este facut atat de inculpat cat si de procuror, instanta poate respinge recursul inculpatului si sa il admita pe cel al procurorului. Nu poate admite ambele recursuri in privinta cuantumului pedepsei. Deci ori o agraveaza ori ramane asa.
Daca sunteti multumit de hotarare nu are rost sa declarati recurs ci doar aparati-va de cel facut de procuror pt a fi respins.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
dupa recursul procurorului,inculpatul poate face recurs? Recursul procurorului nu poate fii respins ? Ete obligat procurorul sa faca recurs sau ii este impus procurorului sa faca recurs de catre cineva ( parchet , prim proc, )

Alte discuții în legătură

Recurs mihaelaro mihaelaro IN GENERAL RECURSUL SCHIMBA SPRE BINE SAU RAU ? LA PENAL (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei-recurs okey okey daca instanta de fond da pedeapsa cu suspendare , procurorul face recurs si agraveaza situatia , noi putem face recurs pt a revenii la pedeapsa data in fond? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)