avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare birou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare birou

Buna ziua,

In numele unor locatari ai unui bloc, va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune ce priveste infiintarea unui cabinet de avocat la parterul unui bloc pe un spatiu ce apartine locatarilor, doar 80% dintre acestia dandu-si acordul pentru infiintare. Din cate s-a inteles d-na av are la mana doar un tabel cu toti locatarii din care doar 80% dintre acestia si-au dat acordul, restul nefiind de acord doresc sa stiu daca pot impiedca infiintarea unui astfel de birou. Dorim sa stim care sunt documetele cu care d-na avocat vine sa argumenteze legalitatea infiintarii unui cabinet, avand in vedere ca are la mana doar acel tabel semnat de localatari si de catre presedintele asociatiei de proprietari si stampilat de catre acesta din urma. Spatiul de care dispune, ca si in cazul uscatorului, reprezinta proprietate comuna, putem noi, ceilalti localatari sa intervenim in acest caz pt a se opri infiintarea acestuia? Va multumim!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
ContSters224740, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:05, 29 Martie 2012
Nu puteti impiedica daca exista acordul majoritatii exprimat valabil. Daca asociatia realizeaza venituri din inchirierea acestui spatiu, este foarte bine, decat sa fie nefolosit ... Parerea mea.
Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Asadar dna avocat indeplineste conditiile cerute de lege pentru infiintarea unui cabinet de avocatura.

Din cate s-a inteles nu exista niciun fel de contract de inchiriere, folosinta sau concesiune incheiat intre cele doua parti,deoarece spatiul este proprietate comuna apartinand locatarilor, d-na avocat platind lunar asociatiei pentru inca o persoana in plus la intretinere deoarece aceasta domiciliaza in acelasi bloc cu noi. Detine doar acel document si nimic altceva in plus. Din cate s-a inteles, d-na va trebui sa aiba pe langa acel act si un contract incheiat...intre cine? Cei de la asociatie nu s-au implicat deoarece nu pot incheia niciun fel de contract cu aceasta din simplul motiv ca spatiul nu apartine asociatiei.
Ori e spatiul asociatiei ori nu , hotarati-va
Fiind proprietate comuna, spatiul nu apartine asociatiei ci locatarilor, cum este si cazul uscatorului.

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscator direct de la locatari leonnschi leonnschi se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei? (vezi toată discuția)
Cedare cote-parti din proprietatea comuna mara78 mara78 Ce acte ar trebui sa inchei cu vecinii ca sa am proprietate exclusiva asupra podului?Se poate asa ceva? Mersi. (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un apartament situat la etajul 4 intr-o scara de ... Victor Ispas Victor Ispas Locuiesc intr-un apartament situat la etajul 4 intr-o scara de bloc . La etajele 1-4 sunt cate 3 apartamente si cate un balcon pe casa scarii La parter sunt ... (vezi toată discuția)