avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschidere redeschidere firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschidere redeschidere firma

AM si eu o intrebara: Cat de legal este ca un cetatean strain sa deschida si redeschida o firma in romania, dar pe alt nume?
Cel mai recent răspuns: laura-andreea , utilizator 12:53, 30 Martie 2012
Este perfect legal ca orice cetatean roman sau strain sa infiinteze una sau mai multe firme in Romania, concomitent sau succesiv, sa le inchida / suspende activitatea cand si cum doreste.

Exista conditii legale bine definite in care se pot face toate aceste lucruri, dar faptul de a infiinta si inchide firme nu are nimic ilegal in sine.
e ciudata treaba asta.
sa inteleg putin si eu: merg in somaj, iar cand ma reanganjeaza el beneficiaza de anumite facilitati la fiecare 2 ani?
subliniez faptul ca el din 1994 procedeaza mereu la fel.
daca stau sa calculez statul ia o teapa destul de mare.
Dreptul la asociere este prevazut in Constitutia Romaniei si de tratatele internationale semnate de Romania si ratificate de parlament. Daca institutiile abilitate nu au constatat sau nu au fost sesizate ca persoana respectiva s-ar folosi de practici ilegale in activitatea sa, din punctul meu de vedere totul este in regula.
multumesc pentru rapunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere cu un cetatean strain Aviana Aviana Am infiintat o societate - 2 romani si un cetatean spaniol, nr. egal parti sociale ; administrator cetateanul spaniol, care a disparut din tara de 4 luni fara ... (vezi toată discuția)
Mutarea locatiei firmei din strainatate in romania ClaudiaCondrat ClaudiaCondrat As dori sa stiu daca as putea sa mut o firma din Italia in Romania,ca taxele si impozitele sa le pot plati in Romania,dar ca punct de activitate sa fie in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren pt. constructii de catre un cetatean strain in romania Eugen Crismaru Eugen Crismaru Cine poate sa ma ajute cu un sfat in legatura cu aceasta problema...legislatia in acest caz este foarte ambigua si nu ofera suficiente raspunsuri clare. In ... (vezi toată discuția)