avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu de odihna dupa concediu medical?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu de odihna dupa concediu medical?

lucrez intr-o institutie publica...
angajat din 2007..... cu continuitate
am luat cuncediul de odihna aferent anului 2011 in 2011
am inceput noul an cu concediul medical... din cauza unor probleme de sanatate
pana in prezent am beneficiat de concediul medical.... iar acum doresc concediul de odihna aferent anului 2012..
Am dreptul ... si cat ?
daca stie cineva ... multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 15:20, 29 Martie 2012
Avem art 144 Cm: (1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Legea nu prevede nici o inderdictie in programarea concediului de odihna.
Art. 148. [programarea concediului de odihna]
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) si (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna nicoleta_p nicoleta_p Am o nelamurire cu privire la concediul de odihna cuvenit fiecarui angajat. Lucrez din data de 8 septembrie la un abator particular si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna mariayacob mariayacob Buna ziua! Angajatorul meu sustine ca sunt obligata sa fac cererea de concediu pe minim 15 zile ideea este ca eu stiu ca cererea se face exact pe zilele in ... (vezi toată discuția)