avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Solutie optima - contract de prestari servicii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Solutie optima - contract de prestari servicii

Se doreste incheierea unui contract de prestari servicii cu o societate, pentru realizarea de transporturi internationale. Societatea respectiva solicita ca soferul sa aiba...o forma de organizare (SRL,II, PFA...).Care e solutia optima, mai ales din punct de vedere al costurilor:cat costa infiintarea unui PFA, ce costuri lunare implica functionarea (impozite, taxe, alte dari- pentru un contract cu societatea respectiva de 1000 euro);este necesar ca soferul sa isi faca contract de munca pe PFA-ul respectiv?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 23:56, 29 Martie 2012
Costurile de infiintare sun mai mici pentru PFA sau II.
In cazul in care va autorizati ca PFA veti desfasura o activitate independenta si nu una dependenta (salariala) asa ca nu se pune problema incheierii unui contract de munca.
Impozitul pe venit este 16% aplicat la venitul net (venit brut-cheltuieli deductibile daca nu se impune activitatea pe norma de venit, dar puteti opta oricum pentru impunere in sistem real).In cazul in care care optati pentru infiintarea unei societati comerciale, vedeti ce forma de impozitare va avantajeaza, impozit pe profit (16% ) sau impozit pe veniturile microintreprinderii (3% pe venit dar trebuie sa indepliniti criteriile de microintreprindere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere ndb ndb Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu detalii referitoare la urmatoarele aspecte: - care sunt etapele/procedura de infiintare a unei micointreprinderi, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor xm xm Pentru ca nu am o pregatire in domeniu, as dori sa aflu concret ( cu exemplificare ) care modul de calcul al impozitului pe venitul microintreprinderilor. Daca ... (vezi toată discuția)