avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul asociatiei de locatari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul asociatiei de locatari.

Buna ziua!
In urma cu 2 luni administratorul a hotarat sa ne scoata apometrele de apa rece pe casa scarii. Am pus toti locatarii bani pentru reteaua de pe casa scarii iar de la usa pana in casa fiecare si-a facut instalatia pe cont propriu.Problema este ca administratorul a inchis apometrele de pe fiecare etaj intr-un dulapior fara geam sau acces la el (sunt incuiate) astfel, noi locatarii nu putem vedea cat am consumat si daca acestea functioneaza sau nu.Este legal ca administratorul sa ne priveze de dreptul de a avea acces la un bun care este proprietate? Nu ar fi corect ca apometrele sa fie la vedere ca cele de la gaz si electricitate?Exista vre-o lege care ma poate ajuta in aceasta problema(administratorul cand am incercat sa ii explic problema a zis ca e perfect legal si sa studiez legea,este un om inabordabil si considera ca le stie pe toate....)
In acelasi timp vreau sa va intreb daca este legal ca asociatia de proprietari sa ma oblige sa platesc agent termic cu toate ca stau la mansarda (bloc cu 4 nivele mansardat) si nu imi trece nici o conducta de apa calda prin casa si nici pe scara blocului nu exista calorifere sau conducte de apa calda (administratorul mi-a pus in nas faza cu conductele de la subsol pentru care, spune el ca se plateste cota parte)Mentionez ca locuiesc in Iasi iar vecinii mei care beneficiaza de incalzire de la CET au repartitoare montate pe calorifere.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:09, 29 Martie 2012
Si eu sunt tot din Iasi, asa ca poate mai vb la telefon in aceaste privinte.
Dvs. trebuie sa intelegeti ca NU administratorul ”a hotarat” , ci probabil dvs. proprietarii, sa scoateti apometrele pe casa scarii - probabil exasperati fiind de cantitatea prea mare de apa care nu se inchidea cu factura. Ei, ca asa s-a hotarat, sa incuiati robinetii de separare si apometrele intr-o cutie metalica, nu este gresit, nashpa este ca nu puteti vedea contorul pentru a constata consumul si starea de functionare a apometrelor. Acum ce mai puteti face, decat sa interveniti la presedintele as. prop. pentru a modifica cutia respectiva prin atasarea unui gemulet de vizionare.
Una peste alta, masura este buna, insa tot dvs. trebuie sa va hotarati cum trebuie facut mai departe pentru ca toata lumea sa fie multumita.
In legatura cu acele costuri cu energia termica pentru spatiile comune, trebuie discutat tot la asociatie, cu presedintele, eventual cu cei de la firma de calcul. In mod normal pentru proprietarii de la mansarda, aceste costuri ar trebui sa fie mai mici decat celorlalti proprietari prin a caror apartamente sunt acele tevi verticale care alimenteaza caloriferele. Acum, cat si in ce proportie, sigur administratorul stie sau mai bine zis are acces la aceste informatii, deoarece a participat in mod sigur la inventarierea tuturor tevilor de la subsol si alte spatii comune, precum si a tevilor vericale. Daca nu va intelegeti cu administratorul - angajatul dvs., reclamati acest lucru presedintelui com. executiv. Administratorul trebuie sa fie la dispozitia dvs. si nu invers. Daca nu-si face treaba ca lumea sau daca are o comportare necivilizata, propuneti schimbarea acestuia, daca altcumva nu se poate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare caldura parti comune pickwick pickwick Buna seara, cu toate ca aceasta problema a mai fost discutata, din pacate, nu am gasit o lamurire clara la problema care ma framanta pe mine, - fac ... (vezi toată discuția)
Întrebare despre bunuri comune... mirap mirap Într-o scară de bloc 16 din 20 de apartamente s-au racordat, în vederea încălzirii, la rețeaua de gaz și folosesc centrale proprii. A rămas o singură ... (vezi toată discuția)
Tevi caldura paul ci paul ci pot solicita regiei de termoficare locala sa isi mute tevile din apartamentul meu? Am centrala proprie si nu beneficiez cu nimic din prezenta acestor tevi in ... (vezi toată discuția)