avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

ne-am gasit intr-o parcare...m-am trezit blocat de un nene..era la 20m si l-am rugat frumos sa ma lase sa plec...avea treaba la un automat de lapte...am asteptat, am insistat, ne-am enervat...in fine...ne-am apropiat...si el s-a apropiat prea tare de pumnul meu...s-a rupt nasul. se prea putea sa o incasez eu, am avut noroc (sau ghinion)
am primit amandoi amenda pentru tulburarea linistii publice si credeam ca asta a fost tot. acum imi cere 3000eur, are certificat medico-legal de 40 de zile...io n-am, nu m-a dus mintea sa-mi scot si eu pe vreo 2 zile..
habar n-am ce-i de facut in cazul asta. am cazierul curat si as vrea sa ramana asa, n-am avut niciodata nici cea mai mica problema de genul asta...asa ca intreb: e mai bine sa-i dau banii? ce risc daca nu? cam cat dureaza un proces de genul asta? ce daune poate sa-mi ceara daca ma da in judecata? in cat timp va trebui sa le platesc?...si...nu stiu...ce credeti ca m-ar mai interesa pe tema asta...

multumesc..
Cel mai recent răspuns: hippophae , utilizator 09:54, 30 Martie 2012
Certificatele medico-legale nu se dau la magazin ca sa le scoateti pe vreo 2 zile din moment ce dvs. ati fost cel care a lovit.
Daca nu doriti cazier atunci achiesati la pretentiile victimei pt a isi retrage plangerea sau pt a nu o depune, dupa caz.
Pt 40 de zile de ingrijiri medicale fapta se incadreaza la vatamare corporala si aveti toate sansele sa ajungeti in instanta pt a fi tras la raspundere penala.
In instanta partea vatamata poate sa va ceara daune atat cat considera, acestea vor fi atat materiale cat si morale, instanta va aprecia cuantumul acestora.
Este foarte posibil ca pt intreg procesul sa scoateti o suma mai mare de 3000 euro si sa ramaneti si cu cazier.



multumesc pentru sfat. de lovit am lovit amandoi, doar ca eu nu am solicitat un certificat medico-legal. acum e mult prea tarziu pentru asta
alte pareri? asta e tot? atat costa un pumn prost plasat?

nu conteaza ca am fost provocat. nu conteaza ca si cel mai calm om s-ar fi infuriat. nu conteaza ca nu-mi sta in fire sa impart pumni. pana la urma nu conteaza nici ca e strict chestie de noroc...putea sa-mi rupa el mie nasul. nu conteaza nici ca am luat amandoi amenda...totul se reduce la certificatul medico-legal. ce noroc ca nu se da la magazin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Sfaturi-loviri si alte violenete-daune elena_yoz88 elena_yoz88 buna ziua!!!cunosc urmatoarea situatie:un prieten de al meu si a parcat masina in fata blocului....un vecin a venit si i a blokt masina pretinzand k e locul ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cosmin2016 cosmin2016 Buna ziua! Patania mea incepe acum ieri dimineata cand impreuna cu un prieten mergeam la el acasa sa isi ia niste bani sa iesim in oras.In drum am dat nas ... (vezi toată discuția)