avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SFATURI-loviri si alte violenete-daune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SFATURI-loviri si alte violenete-daune

buna ziua!!!cunosc urmatoarea situatie:un prieten de al meu si a parcat masina in fata blocului....un vecin a venit si i a blokt masina pretinzand k e locul lui de parcare!dupa ce el a coborat pentru a pleca cu masina ...a claxonat pentru a veni sa si ia ala masina...nestiind cine i persoana.....a venit a luat masina dupa care l a luat la injuraturi si facandu se ca pleaca i a dat un pumn avand cheile in mana asa a zis el....prin urmare a venit politia i a facut proces verbal..l a amendat..in fine....dupa care a mers l a urgente,l a internat,i a facut raza la nas etc...prin urmare are nasul fracturat,de fapt piramida nazala fracturata,,,si la ochi e vanat zgariat(cred cu cheile) ..in sf...si a scos certificat medico legal si i a dat 14-15 zile de spitalizare.el vrea sa ceara daune....iar dak acesta nu accepta il da in judecata....ce ziceti..cam cat sa ceara...si orice sfat e foarte bine venit,referitor la orice tine de acest caz....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 09:53, 29 Decembrie 2009
Buna ziua . Nu am inteles care dintre cei 2 a fost amendat.
Totusi, cel agresat ar putea depune plangee impotriva agresorului, inainte de trecerea a 60 de zile de la data incidentului . Sa ataseze si certificatul medico-legal, cat si alte eventuale dovezi . Cu ocazia depunerii plangerii , victima poate preciza si faptul ca se constituie parte civila . Cuantumul despagubirilor pretinse va fi apreciat si de instanta insa, prietenul dvs. poate pretinde o suma rezonabila...
referitor la suma ceruta ca dauna pentru vatamare corporala, ar trebui sa se sfatuiasca cu avocatul..
Persoana lovita,despre care faceti vorbire,in termen de 60 de zile de la cunoasterea faptuitorului,poate introduce plangere penala pentru loviri si alte violente.
Plangerea va fi dovedita cu acte(inclusiv cele medicale, si certificatul medico-legal)si martori,eventual o noua expertiza medico-legala ,mai ales daca vor interveni si alte complicatii ca urmare a loviturilor primite.
Daunele se stabilesc in functie de suferintele cauzate prin vatamare si de problemele survenite ulterior acesteia.
Despagubirile civile se calculeaza vor fi stabilite in functie de cheltuielile facute cu tratamentul sau postr tratament si vor fi dovedite cu actele din care rezulta sumele achitate cat si cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto iyanis iyanis buna seara tuturor. As dori sa va intreb pe cei care au idee despre urmatoarea problema , de la IML am primit un document in care scrie ca am hematoane la cap ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe sotul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea ContSters404664 ContSters404664 Buna seara. Acum cateva zile am fost agresata de niste oameni in fata unui supermarket pe motiv ca as fi injurat-o pe o fata de-a lor cu cateva zile in urma ... (vezi toată discuția)