avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O persoana pensionata mai poate lucra?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O persoana pensionata mai poate lucra?

o persoana care a primit decizia de pensie poate sa-si continuie activitatea si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:11, 4 Aprilie 2012
suma de 2117 sa fie numai pensia sau cumulat: pensie + venitul pt activitatea desfasurata?
Multumesc!
Daca pensia neta este sub 2117 atunci o poate cumula cu orice alt venit provenit dintr-un contract de munca incheiat cu o unitate bugetara.
Numai pensia neta, adica pensia din care s-au retinut impozitul si CASS (contributia de asigurari sociale de sanatate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu maxim pensionari angajati in domeniul privat Clitan Clitan Buna ziua, Pentru pensionarii angajati din domeniul privat exista limita de salariu? Stiu ca pentru pensionarii angajatii in institutiile publice castigul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu gabinemo gabinemo Va rog sa-mi spuneti daca am o pensie neta de 1100 lei(stabilita si suspendata, pensie anticipata), sunt bugetar si realizez venituri nete de 2500 lei, pot la ... (vezi toată discuția)