avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doi pensionari care au o IF trebuie sa plateasca CASS?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doi pensionari care au o IF trebuie sa plateasca CASS?

Subiect: Doi pensionari care au o IF trebuie sa plateasca CASS?
Buna ziua.
Am si eu o situatie si doua intrebari.
SITUATIA: doi pensionari (doamna-pensionata medical si domnul-pensionat normal la limita de varsta ----domnului i se opreste asigurarea medicala pentru ca depaseste acel plafon) au o IF (intreprindere familiala)
INTREBAREA: pentru veniturile obtinute de la IF trebuie sa plateasca asigurarea medicala? in cazul in care trebuie sa plateasca care este articolul si actul normativ in care este prevazut acest lucru?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:39, 30 Martie 2012
Plateste CASS ca membru IF daca pensionarul are o pensie care depaseste 740 lei conform art. 257, alin. (2^2) din Legea sanatatii nr. 95/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venituri din chirii ?? ludo ludo Din L95/2006 art 257 inteleg ca daca un asigurat pensionar care a cedat folosinta unor bunuri este dator cu CASS pe total venituri ( veniturile din ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)