avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci

Buna seara, numele meu este Mihaela si as vrea sa stiu ce se poate face in urmatoarea problema, suntem trei surori mama noastra a decedat acum noua luni, peste trei luni urmeaza sa ii facem parastasul de 1 an, si trebuie sa ii ridicam acel stalp, problema este ca locul de veci este pe numele mamei decedate iar ca sa facem lucrul asta n-i sa cerut sa facem succesiunea numai ca una din surori de mai multi ani locuiesti in alta localitate si se pare ca nu ar vrea sa ne acorde ajutorul, i-am trimis si bani ca sa faca la notar acea hartie de care avem nevoie. Ce am putea face in acesta situatie? Mentionez ca tata traieste si este de acord.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:53, 30 Martie 2012
Despre ce hartie vorbiti, cumva de o declaratie de acceptare a mostenirii? Daca da, atunci daca sora nu vrea sa faca respectivul document inseamna ca nu vrea partea ei de mostenire si deci poate fi declarata straina de succesiune prin neacceptare
Multumesc pentru raspuns, dar cum facem dovada ca nu vrea, prin simpla ei neprezentare?
Prin simplul fapt ca nu a acceptat in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Am o intrebare simpla si directa! Exista o limita de timp ma refer zile,luni,ani in care trebuie sa mutat un apartament de pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii oanalumi oanalumi Eu nu locuiesc in imobilul ce va fii supus succesiunii (la succesiune venim atat eu, sora mea cat si tatal meu - mama este cea decedata), locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Testament eec eec Matusa mea a decedat si nu are copii. A avut inca 2 surori si un frate. Una din surori traieste si de la cealalta sora (care a decedat) are o singura fata ... (vezi toată discuția)