avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... pfa - cas - cim
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

pfa - cas - cim

Buna ziua,

O intrebare, nu reusesc sa ma lamuresc.

Am un pfa din 2010, si doar in acel an am avut incasari.
In acelasi timp sunt si angajata din 2007 pana in prezent.

Am primit decizie de impunere de la cas, desi nu am incheiat contract cu sanatatea.

Sunt obligata sa platesc cas pe pfa chiar daca am avut si cim pe aceasta perioada?
Daca nu, ce trebuie sa fac pt a rezolva situatia ?

Va multumes mult!
Andreea
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:04, 30 Martie 2012
Plata pentru CAS se face doar pe anul 2010 cand ati realizat venituri conform legea 95/2006 ART. 215
(1) Obligatia virarii contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate revine persoanei juridice sau fizice care angajeaza persoane pe baza de contract individual de munca ori in baza unui statut special prevazut de lege, precum si persoanelor fizice, dupa caz.
(2) Persoanele juridice sau fizice la care isi desfasoara activitatea asiguratii sunt obligate sa depuna lunar la casele de asigurari alese in mod liber de asigurati declaratii nominale privind obligatiile ce le revin fata de fond si dovada platii contributiilor.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica si persoanelor care exercita profesii libere sau celor care sunt autorizate, potrivit legii, sa desfasoare activitati independente.

Daca in 2011 nu ati realizat venituri, atunci mergeti la CJAS cu declaratia 200 pe 2011 din care reiese ca nu ati realizat venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - ce se intampla daca nu mai platesc cotizatiile la casa de asigurari de sanatate? crysti88 crysti88 Ce se intampla daca nu mai platesc cotizatiile la Casa de asigurari de sanatate?imi blocheaza contul si isi iau banii?sau mai rau ma actioneaza in instanta? (vezi toată discuția)
Taxe pentru un pfa nicolas25 nicolas25 buna ziua. as dori sa stiu daca , ca PFA sunt obligat sami fac carte de munca si de asemenea daca sunt obligat sa platesc pentru asigurarea de sanatate(CNSAS). ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatie plata cass adrianadamian2009 adrianadamian2009 In cazul in care o PFA este angajat cu contract de munca individual la o societate unde plateste CASS, mai plateste CASS si ca PFA? Cu multumiri anticipate! (vezi toată discuția)