avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire.

Suntem 3 surori si am mostenit un apartament de la parinti iar una dintre ele nu are cum sa ne plateasca sa ramana ea in apartament si nu doreste nici sa se vanda. Este bine oare sa deschid proces prin care sa ne cerem partea? Cat ar dura si mai ales costurile cat sunt de mari?
Cel mai recent răspuns: Anonimata , utilizator 16:02, 30 Martie 2012
Ideal ar fi sa apelati mai intai la un mediator care poate sa va aduca la un numitor comun si sa va faca sa incheiati o tranzactie.
In instanta, daca depuneti tranzactie la primul termen de judecata veti primi inapoi taxa de 3% pe care trebuie sa o avansati initial pentru iesirea din indiviziune.
Daca nu va intelegeti costurile cresc, mai ales ca va trebui sa faceti in cauza si o expertiza de specialitate.
In acest caz procesul poate dura destul de mult, poate chiar un an (doar pentru judecata pe fond), timp in care va persista intre dvs., surorile, si o atmosfera conflictuala.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
ContSters241434, utilizator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mate ilona mate ilona Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Dupa decesul parintilor am mostenit impreuna cu cele doua surori o casa si un teren de 2500 mp. Surorile mele ... (vezi toată discuția)
Procedura juridica pentru iesirea din indiviziune alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Daca un teren are doi coproprietari, iar unul vrea sa vanda iar celalalt nu, deoarece nu-i convine ... (vezi toată discuția)