avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare separata

Doresc sa-mi fac bransament individual la apa rece, in schimb societatea in cauza nu-mi accepta dosarul pentru ca trebuie automat sa ma debransez si de la apa calda. Am discutat cu ei, nu mi-au indicat vreun act normativ care sa ma oblige sa ma debransez si de la apa calda. Ei mi-au spus ca tevile sunt ale lor, eu platesc apa rece, apa rece pentru apa calda, celalat furnizor baga doar energie termica. Cu toate astea vi se pare corecta aceasta conditionare? E vorba de 2 societati aici (una care furnizeaza apa rece si una care baga agent termic sa incalzeasca apa). Din cauza rauplatnicilor nu am apa rece, iar cisterna cu apa n-o prind ptr. ca sunt la serviciu. Sunt un bun platnic si cu toate astea nu-mi pot face bransament separat doar pentru apa rece. Va rog sa ma ajutati in formularea unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:23, 1 Decembrie 2012
Nu am citit foarte mult legislatia din domeniu, insa nu cred sa existe vreun act normativ de care dansii sa se poata folosi.
Va recomand sa trimiteti catre asociatie o adresa (pe care ori o inregistrati la ei, ori o trimiteti recomandata cu confirmare de primire) in care explicati situatia si cereti ca dansii sa va indice legea pe baza careia dansii va refuza aprobarea debransarii (desi am vaga senzatie ca acea aprobare trebuie sa o dea serviciul de resort al primariei sau agentul furnizor al utilitatii). Le indicati termenul in care doriti raspunsul (mergeti pe 45 de zile, sa fiti acoperita) si ii actionati in judecata. Cererea de chemare in judecata ar trebui facuta de un avocat, care sa o motiveze din normele legale existente referitoare la domeniu si cu lezari ale dreptului dvs de proprietate.
Multumesc ptr raspunsuri. Oricum situatia nu va ramane asa. Atat timp cat legea nu-mi interzice, eu cred ca nu trebuie sa ma conditioneze. Ei sunt monopol pe piata si cam isi permit sa faca asa ceva. Si asa platesc foarte mult (apa meteorica, apa rece, apa rece pentru apa calda, energia termica a apei calde).
Ma scuzati, e prima data cand aud de apa meteorica.:D Glumiti dumneavoastra sau furnizorul pe care il aveti a facut o descoperire vanata de NASA de mult?:D
@horeabortan
Apa meteorica figureaza in factura furnizorului de apa rece de foarte multi ani, putem spune ca este o componenta istorica. Furnizorul se ocupa printre altele si de infrastructura de alimentare, dar si de evacuare, asa-zisa canalizare.
Pretul apei reci este in mare parte, daca nu chiar total, pretul intretinerii acestei infrastructuri.
Apa meteo este apa colectata prin canalele si conductele stradale si provine din ploi sau topirea zapezii. Este acea infrastructura care, daca are hibe, la ploi abundente "da pe dinafara" si provoaca lacurile naturale de pe strazi. Aceasta cantitate de apa, uneori enorma, suplimenteaza pe partea de canalizare apa evacuata provenita din alimentare.

@iulia_79
Dar apa calda aveti?
Infrastructura pentru apa calda nu este a furnizorului de apa rece. E de mirare ca v-au spus ca "tevile sunt ale lor".
Nu cumva v-au cerut vreo adeverinta si de la asociatia de proprietari?
La urma-urmei de ce nu va deconectati si de la apa calda?
Ptr ca sunt rai platnici in bloc, apa rece mi-a fost sistata, apa calda curge, n-am probleme cu ea, ptr asta vreau sa-mi fac separat bransament de apa rece, apa calda vreau s-o mentin. In cazul in care imi voi pune centrala, atunci ma voi debransa si de acolo. Iar cei de la Apa-Canal, furnizorul orasului de apa rece nu-mi aproba dosarul, pentru ca obligatoriu trebuie sa ma debransez si de la apa calda. Imi spun ca tot a lor e teava, ptr ca prin asociatie platim la Apa-Canal - apa rece, apa rece ptr apa calda, si apa meteorica. Separat se plateste prin asociatie catre Apaterm, furnizorul apei calde doar energia termica (ceea ce nu prea cred, eu zic ca se plateste si apa calda)..o sa intru in posesia contractului.Eu consider ca odata ce Apatermul aduce modificari apei, in sensul ca baga agent termic s-o incalzeasca are denumirea de producator/furnizor..fiind separat de furnizorul de apa rece, si nu vad refuzul lor de a nu-mi aproba dosarul. La asociatie exista 2 contracte, unul cu Apa-Canal furnizorul apei reci si unul cu Apaterm furnizorul apei (calde) cred, doar ptr plata agentului termic cica.Mi se pare un abuz si nu prea stiu cum sa rezolv asta.

Multumesc tutror pentru sprijinul acordat.

Alte discuții în legătură

Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Contract individual cu furnizorii Liliana Cristian Liliana Cristian Buna ziua! Va rog , daca stie cineva... Locuiesc la bloc si vreau sa inchei contract individual cu RAJA si RADET. Mentionez ca am instalate repartitoare de ... (vezi toată discuția)