avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare separata

Doresc sa-mi fac bransament individual la apa rece, in schimb societatea in cauza nu-mi accepta dosarul pentru ca trebuie automat sa ma debransez si de la apa calda. Am discutat cu ei, nu mi-au indicat vreun act normativ care sa ma oblige sa ma debransez si de la apa calda. Ei mi-au spus ca tevile sunt ale lor, eu platesc apa rece, apa rece pentru apa calda, celalat furnizor baga doar energie termica. Cu toate astea vi se pare corecta aceasta conditionare? E vorba de 2 societati aici (una care furnizeaza apa rece si una care baga agent termic sa incalzeasca apa). Din cauza rauplatnicilor nu am apa rece, iar cisterna cu apa n-o prind ptr. ca sunt la serviciu. Sunt un bun platnic si cu toate astea nu-mi pot face bransament separat doar pentru apa rece. Va rog sa ma ajutati in formularea unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:23, 1 Decembrie 2012
Nu sta la vila, locuieste intr-un bloc dintr-un cartier care se numeste,, 3T'' ( tarani, tigani, tantari ).:D

Am dat telefon la regie si am aflat ca intradevar acestia ofera aceasta facilitate ( bransament separat de bransamentul blocului) numai pentru cei care isi monteaza centrala termica sau boiler electric pentru apa calda . Nu ofera detalii de ce fac lucrul acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
johnpescar, utilizator
Nu ofera detalii ptr.ca niciun act normativ nu prevede acest lucru. Este un abuz din partea societatii sa ne conditioneze, dar...poate gasesc rezolvare.
Sa stii ca initial nu conditionau bransarea separata dar, probabil, din cauza ca Apaterm-ul este in lichidare le este frica ca nu or sa mai vada banutii pe apa rece livrata pentru prepararea apei calde.Cu alte cuvinte o regie se duce la fund, iar cealalta regie o tine scufundata sa nu mai iasa niciodata la suprafata.:happy:
Iertati-mi intrebarea, dar un proprietar are dreptul sa incheie contract individual pentru furnizarea de servicii, sau nu?. Daca se poate executa separarea dpdv tehnic, inseamna ca, Compania Apa refuza incheierea contractelor individuale prin abuz.Vor la loc comunismul, cu asociatii, plata la comun, sa ne injuram intre noi, etc? De multe ori cei care impart apa sunt doar escroci care vor sa faca bani in plus pentru asa zisele servicii aduse cand ei lucreaza practic gratuit ca incasatori pentru compania APA, nu pentru vecini!
Nu se poate determina Compania Apa sa aprobe separarea apartamentelor care au conditi tehnice, fiind la parter, - ca sa nu mai fie certuri?
Astept un raspuns, daca se poate, fiind in aceasta situatie de peste 2 ani.
Un contract se incheie intre furnizor si consumator de comun acord. Nu inseamna ca daca una din parti vrea sa incheie un contract, cealalta este obligata sa-l accepte. Cu alte cuvinte dumneavoastra vreti dar nu puteti obliga cealalta parte la incheierea unui asemenea contract.
Legislatia prevede posibilitatea incheierii de contracte individuale cu furnizorii dar acolo unde se poate din punct de vedere tehnic asa cum se procedeaza de mult timp la energia electrica. De mai putin timp se poate contoriza individual si consumul de gaz, prin montarea unei instalatii separate pentru cei debransati. In foarte putine locuri din tara furnizorul de apa a realizat contorizarea individuala si-aceasta doar in unele blocuri ce indeplinesc conditiile tehnice.
Adesea furnizorul nu accepta contorizarea separata a 2-3 apartamente dintr-o villa si cu atat mai greu ar fi sa accepte realizarea instalatiilor si contorizarea separata a 50 de apartamente existente pe o scara de bloc.

Cat despre remarcile dumneavoastra referitor la cei care impart si fura cred ca se datoreaza unor supararii sau necazuri cu asociatia sau vecinii. Furnizorul nu imparte nimic. Furnizorul factureaza apa conform consumului indicat de apometrul instalat la intrarea in bloc sau scara. Impartirea, repartizarea consumului si a costurilor apei pe fiecare apartament se face de catre dumnaevoastra proprieatrii care traiti in acea asociatie. Proprietarii hotarasc in adunarea generala cum isi administreaza si conduc asociatia, ajutati de legea 230/2007 si alte reglementari in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Separare coloana de gaze nituraducu nituraducu Buna seara, In urma cu ceva timp am achizitionat un apartament intr-un bloc cu 7 etaje. Dorind sa il renovez am decis ca ar fii bine sa imi trag si coloana ... (vezi toată discuția)