avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare separata

Doresc sa-mi fac bransament individual la apa rece, in schimb societatea in cauza nu-mi accepta dosarul pentru ca trebuie automat sa ma debransez si de la apa calda. Am discutat cu ei, nu mi-au indicat vreun act normativ care sa ma oblige sa ma debransez si de la apa calda. Ei mi-au spus ca tevile sunt ale lor, eu platesc apa rece, apa rece pentru apa calda, celalat furnizor baga doar energie termica. Cu toate astea vi se pare corecta aceasta conditionare? E vorba de 2 societati aici (una care furnizeaza apa rece si una care baga agent termic sa incalzeasca apa). Din cauza rauplatnicilor nu am apa rece, iar cisterna cu apa n-o prind ptr. ca sunt la serviciu. Sunt un bun platnic si cu toate astea nu-mi pot face bransament separat doar pentru apa rece. Va rog sa ma ajutati in formularea unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:23, 1 Decembrie 2012
@horeabortan,
In problema pusa in discutie de @iulia_79, aceasta nu reclama asociatia de proprietari, ci furnizorul de apa rece, asa ca sugestia dumneavoastra de a da in judecata asociatia de proprietari nu are legatura cu problema ridicata.
Si din urmatorul mesaj se vede ca nemultumirea este impotriva furnizorului care, asa cum se spune "Ei sunt monopol pe piata...". Adica furnizorul de apa. Si-aceasta este situatia cam peste tot in tara unde exista un singur furnizor de apa pe un intreg oras sau pe tot judetul.
Dar cu sau fara monopol, de regula in blocurile din Romania, furnizorul de apa incheie contract cu reprezentantii unui condominiu, o asociatie de proprietari, de locatari si foarte rar cu unii din consumatorii finali. Dar pentru cei care au case se incheie contract individual.
Pana si in situatia caselor daca sunt 2-3 proprietari intr-o curte, de multe ori acestia au un singur barnsament, furnizorul emite o singura factura si cei 2-3 o impart intre ei, fara ca furnizorul sa intervina in intelegerea dintre ei.
Este cu atat mai greu de crezut ca un furnizor va incheia contract separat cu in proprietar de la etajul 3 din 7 cat are scara respectiva, contract facut in afara asociatiei de proprieatri sau locatari. In aceste conditii proprietarii sunt legati unul de altul prin reteaua de alimentare care trebuie intretinuta la comun, prin reteaua de colectare a apei uzate, tot la comun, prin colectarea apei pluviale, tot la comun.
Bransament separat pentru un apartament situat intr-un bloc este nerentabil, neeconomic, nefunctional in asemenea conditii, atat pentru furnizor cat si pentru consumator.
Dumneavoastra iulia_79 ati fost la sediul Apatermului, sau intrebati ceva dupa ce ati auzit prin targ ca problemele sunt legate?. Daca nu ati fost personal sa va interesati la sediul regiei, va recomand sa faceti acest lucru si numai apoi sa mai discutam. Astazi puteti merge acolo ?.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
johnpescar, utilizator
Apatermul (furnizorul apei calde) are contract cu asociatia de propritari, o sa intru in posesia contractului si va voi comunica ce scrie acolo. Daca vreau sa ma debransez de la apa calda trebuie sa merg la Apaterm (furnizorul apei calde) si trebuie sa indeplinesc anumite conditii..m-am interesat. In schimb eu nu vreau asta. Eu apa calda am, vreau sa ma bransez la apa rece individual sa nu mai sufar din cauza rauplatnicilor. Sunt datorii la intretinere de zeci de milioane, Asociatia nu face nimic impotriva celor care nu platesc, iar eu bunplatnic sufar ca nu am apa rece. E normal?...iar astia de la Apa Canal nu vor sa-mi faca bransament separat ptr. apa rece, decat conditionat sa plec si de la apa calda si sa-mi asigur boiler sau centrala...foarte frumos, dar eu poate nu am posibilitate..e neinteresant ptr ei. Totul e motivat ca tevile tot a lor sunt, apatermul nu face decat sa bage energie termica atat...fara energia termica bagata in apa calda, ar fi tot apa rece...cam astea sunt explicatiile celor de la Apa-Canal.
Eu am o cumnata care are bransament separat de apa rece si boiler electric pentru apa calda. Cred ca ar trebui sa luati in considerare si aceasta varianta.

Maine, o sa dau un telefon la regia Apa Canal sa intreb si eu daca problemele sunt legate, la ora asta nu mai gasesc pe nimeni.:vishenka:
johnpescar a scris:

Eu am o cumnata care are bransament separat de apa rece si boiler electric pentru apa calda. Cred ca ar trebui sa luati in considerare si aceasta varianta.

Buna cumnata:vishenka: Sta la villa, nu!?

Alte discuții în legătură

Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Contract individual cu furnizorii Liliana Cristian Liliana Cristian Buna ziua! Va rog , daca stie cineva... Locuiesc la bloc si vreau sa inchei contract individual cu RAJA si RADET. Mentionez ca am instalate repartitoare de ... (vezi toată discuția)