avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu cate ore pot fi angajata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu cate ore pot fi angajata?

buna ziua !
Care este numarul de ore cu care pot sa fiu angajata la un agent economic avand in vedere ca lucrez la o institutie de stat cu norma de 8 ore/zi , la o societate comerciala cu 2 ore/zi, si vreau sa ma mai angajez la o societate comerciala dar nu stiu cate ore mai imi permite legea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 30 Martie 2012
Puteti sa va angajati cu oricate ore doriti.Legislatia prevede un numar limita de ore maxim de 40 h/saptamana la un angajator.
ART. 112
(1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
1. Cele 40 de ore pe saptamana, specificate in Codul muncii, se refera la un singur contract individual de munca (CIM).

2. Dvs. puteti sa incheiati cate CIM puteti sa duceti numai sa nu fie vreunul incompatibil cu functia de la stat.

3. Iata ce spune Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)
2 cim de 8 ore la 2 angajatori lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Poate avea o persoana 2 contracte individuale de munca a cate 8 ore fiecare la doi angajatori diferiti? Care sunt prevederile legale? O zi ... (vezi toată discuția)