avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM de 8 ore la 2 angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM de 8 ore la 2 angajatori

Buna ziua,

Poate avea o persoana 2 contracte individuale de munca a cate 8 ore fiecare la doi angajatori diferiti?
Care sunt prevederile legale?

O zi buna!
1. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Art. 112
(1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
...

Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
...


2. - Asadar o persoana poate avea oricate contracte individuale de munca (CIM) in acelasi timp, daca poate sa le onoreze pe toate, indiferent ca sunt cu program normal sau partial de munca.
- Prevederile art. 112 si art. 114 se refera la un singur CIM.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
Norma munca imene imene Buna ziua, va rog daca poate cineva sa imi spuna cate ore de munca pe zi pot fi trecute in contractele de angajare. Sa va explic, eu colaborez cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a timpului de munca tigruta2 tigruta2 Buna ziua, La cate contracte de munca are dreptul un salariat in cadrul aceluiasi angajator??? Pe langa contractual de munca de baza de 8 ore/zi la cate ore ... (vezi toată discuția)