avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma munca

Buna ziua,
va rog daca poate cineva sa imi spuna cate ore de munca pe zi pot fi trecute in contractele de angajare. Sa va explic, eu colaborez cu mai multe firme, cu fiecare avand incheiate contracte de munca, astfel ca in acest moment totalizez 11 ore/zi. Zilele acestea m-a contactat inca o firma pentru colaborare, si nu stiu cate ore din cele 24 ore pot aparea in contracte, cu firme diferite, evident. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 14 August 2013
Codul Muncii prevede :
Art.112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
....
In acest caz, durata normala a timpului de munca, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, se raporteaza la un singur contract de munca.
Deaorece, dispozitiile art. 114 C. muncii se refera la un singur contract, rezulta ca, in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca.

Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, Codul muncii nu reglementeaza numarul maxim de c.i.m. care se pot incheia in calitate de salariat de catre o persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna - 2 locuri de munca 72NYK 72NYK Buna ziua, In prezent am un contract de munca la o firma privata si urmeaza sa semnez al 2-lea contract si ca bugetar. Nu am inteles insa ce drepturi am in ... (vezi toată discuția)
Timpul legal de lucru blue_eyes blue_eyes Buna ziua! As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal pot avea 2 job-uri, unul cu program normal de 8 ore iar celalalt cu program part-time de 4 ore, in ... (vezi toată discuția)
Mai multe cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu? (vezi toată discuția)