avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna - 2 locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna - 2 locuri de munca

Buna ziua,
In prezent am un contract de munca la o firma privata si urmeaza sa semnez al 2-lea contract si ca bugetar.
Nu am inteles insa ce drepturi am in privinta concediului de odihna si cate ore lucrate trebuie sa cumuleze cele doua contracte.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 8 Ianuarie 2014
1. Durata minima a CO pentru fiecare c.i.m. trebuie sa fie de 20 de zile lucratoare.

2. Ambele c.i.m. pot fi cu norma intreaga.
Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
....
In acest caz, durata normala a timpului de munca, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, se raporteaza la un singur contract de munca.
Deaorece, dispozitiile art. 114 C. muncii se refera la un singur contract, rezulta ca, in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca.
multumesc
Deci daca am inteles bine, la privat unde am functia de baza pot sa figurez in Co si sa ma duc sa lucrez ca bugetar si invers.. adica lucrez la privat si figurez ca bugetar in Co.
Da, ati inteles corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma munca imene imene Buna ziua, va rog daca poate cineva sa imi spuna cate ore de munca pe zi pot fi trecute in contractele de angajare. Sa va explic, eu colaborez cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Total ore de lucru pe saptamana mawpfa mawpfa Buna ziua, Am o nelamurire in privinta orelor totale de lucru pe saptamana. Am 3 contracte de munca la angajatori diferiti. Stiu ca sunt permise acum 60 ... (vezi toată discuția)
Norme cumulate oana3333 oana3333 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatorul topic. care este durata maxima cumulata de ore pe saptamana in cazul a 2 contracte de munca ... (vezi toată discuția)