avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita,credit bancar!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita,credit bancar!

Buna ziua!Sunt noua printre dvs si am o problema!
In 2008,am facut pe numele meu 2 credite la 2 banci diferite,pe 10 ani,in euro,de bani folosindu-se fratele meu!
In primul an mi-a platit cele 2 rate...dar,din oct,2009 nu a mai platit iar eu nu am avut de unde sa platesc...
Soo...au ramas asa...,cu tel de la banca saptamanal,cu instiintari scrise,pana la un moment dat cand tel au incetat dar instiintarile de plata nu mai veneau de la banci ci de la firme de recuperare a datoriilor catre banci!
Singura cale accesibila este de a-i reaminti fratelui de datorii...,el spunand ca nu mai are de unde sa-mi plateasca,evident nu vrea,nu ca nu ar avea de unde,iar eu ramanand cu ochii in soare!
In ultimul tp,prin instiintarile de plata primite,sunt informata ca am sa fiu executata silit,in urma unei hotarari judecatoresti!
Eu nu am nici un fel de bun pe numele meu...singurul venit este indemnizatia pt crestere copil care o mai am pana in luna mai,alocatiile celor 2 copii si din luna mai am sa intru in somaj!
La ce ma pot astepta de acum incolo?Ce se poate face daca eu nu am cum sa platesc,fratele sigur nu-mi mai achita creditele...eu ramanand cu 2 credite pe numele meu!
Exista vre-o cale de a-i transfera lui,pe numele lui aceste credite?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aniska80 , utilizator 16:36, 30 Martie 2012
Nu prea. In raport cu banca, dumneavoastra sunteti debitorul. Doar daca veti ajunge la o intelegere in trei (dumneavoastra, banca si fratele) ati putea scapa de datorie. Fara acordul bancii, in niciun caz.

Va multumesc stimate domn!Dar daca as face o hartie prin notariat si apoi dusa la banca se poate rezolva ceva?Sau daca....prin absurd eu l-as da pe fratele meu in judecata...sa presupunem...si as putea dovedii ca el a achitat 2 credite care erau pe numele lui,imediat dupa ce am scos acei bani de la banca,cu banii scosi de mine de la banca...el in momentul respectiv neavand nici un loc de munca,as putea rezolva ceva?
Va multumesc anticipat!
In principiu, da. Conditia este sa puteti face in instanta dovada ca i-aţi dat fratelui dvs.banii luati de la banca pe numele dvs. Dar prin instanta veti obtine o hotarare prin care fratele va fi obligat sa va plateasca dvs.respectivele sume de bani, in nici un caz nu-l puteti obliga sa preia creditele de la banca. Contractele cu banca se incheie in anumite conditii, stiti bine. Cu privire la prima intrebare, daca nu aveti nimic pe numele dvs., din ajutorul maternal nu au dreptul sa va popreasca, dar daca veti coresponda cu firmele de recuperare in continuare (adica le raspundeti la telefoane, negociati cu ei) ramaneti vesnic datoare la acesti recuperatori, carora banca le-a cesionat creanta (adica le-a vandut datoria dvs.catre banca) si astia sunt diabolici, vor verifica permanent daca aveti vreun venit ca sa va execute.Spre exemplu, daca va angajati, va gasesc si pun poprire. Eu nu le-as raspunde la telefoane si nu as discuta nimic cu ei. Poate totusi cunoasteti un avocat, dar unul mai bun, care va poate lumina. Cautati unul, o consultatie nu costa o avere dar te poate scapa de multe probleme. Bafta.
Ar fi mult mai usor sa incercati o mediere in trei, cum a sugerat dl avocat. Daca fratele e de acord sa dea o declaratie notariala, nu vad de ce nu ar merge la banca. Intrebarea e...are fratele de unde sa plateasca? Se poate dovedi solvabil in fata banii? Altfel s-ar putea ca banca sa nu il accepte si sa mentina actiunile impotriva dumneavoastra.
Pentru ceea ce solicitati dvs, exista in drept niste institutii in dreptul civil, novatia si delegatia. Insa acestea trebuie discutate INTAI cu banca. Oricum banca va fi chemata ca parte in proces. Instanta nu poate sa oblige banca sa il preia ca debitor pe fratele dvs, iar banca se poate opune. Instanta il poate obliga pe frate sa plateasca datoriile, nu sa treaca in actele bancii ca debitor. In final judecata se face pe baza contractului de credit pe care dvs l-ati semnat. Pe logica asta, daca sunteti executata silit, puteti sa mergeti prin actiune in regres sa recuperati banii de la frate.
Asa ca cel mai simplu si rapid e sa mergeti amandoi la banca. In mod sigur veti gasi intelegere, daca va veti dovedi buna credinta. Ganditi-va ca banca nu e o institutie de stat care sa fie obligata sa faca ceva. Banca e o firma care face afaceri din acordarea de credite. Nu poate fi obligata de instanta la nimic din ce nu exista ca raport juridic stabilit prin contractul de credit. Contract in care fratele nu exista. Trebuie sa il introduceti in contract; doar banca o poate face si o face amiabil.
Eventual mergeti cu actele la un avocat/mediator bancar, care sa vina cu dvs si cu fratele la banca. Sa aveti ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
horeabortan, utilizator
Stim toti ce "repede" se misca instantele si cat costa cautiunile pentru suspendarea executarilor silite. E ata de sub semnul intrebarii povestea cu "negocierea in trei", bine ati spus, daca fratele nu are venituri lunare suficiente, banca nu va fi de acord never sa ii incheie lui un contract-
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri judecătoresti definitivă si irevocabilă de a împărți un credit restant luat din una din parti popaliviu67 popaliviu67 În urma partajului, datoriile comune au fost împarțite în cote de 50%-50%. am trimis bancii de la care am imprumutat bani pe numele meu, acte de pe ... (vezi toată discuția)
Girant collen collen M-am bagat girant la prietena unui fost coleg pentru a recupera o suma care mi-o datora....Acum am primit tel de la banca ...rata este in urma cu 2 luni si ea ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte la partaj un apartament la care mai trebuiesc platite rate inca 24 de ani j0lly j0lly Buna ziua In urma unui divort, ar fi de impartit o garsoniera la care au mai ramas de plata rate la banca inca 24 de ani (din 30 initial). Pana acum, suma ... (vezi toată discuția)