Rog sa fiu scuzata!
Cred ca din cauza supararii nu am pus intrebarea corect. Am platit impozitul corect. Este vorba de CAS. Mii de scuze. Deci am avut contract , ca PFA, cu o societate. Sunt traducatoare. Am platit impozitul anticipat. Am platit CAS / pensie. Acum am primit decizia de impunere CAS pentru veniturile din PFA. retroactiv si pe 2010 , cu penalizari.Nu am fost avizata niciodata de plata.
Daca ma puteti scuza, poate imi raspundeti.
Multumesc.
CAS se plateste pentru toate veniturile realizate deci din pensie este platit, ca si PFA trebuie platit CAS pe venitul realizat pe 2010.Nu au facut notificare cei de la CAS poate,datorita volumului foarte mare de verificari a PFA-urilor sau ale persoanelor care au profesii liberale care nu au achitat contributia la CAS.
Serviciul asigurati de la CJAS-uri au inceput verificarile doar cand s-a implementat protocolul cu ANAF, prin care se poate dovedi ca exista persoane care realizeaza venituri , platesc impozit pe venit,dar nu achita CAS.
Toate acestea sunt specificate in legea 95/2006 a sanatatii si Codul fiscal.
Ca si informatie, dupa data de 1 iulie CJAS preda si persoanele fizice la ANAF.In cazul in care nu se va achita CAS , ANAF va emite deciziile de impunere si va dispune executarea debitorilor.