avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sotul decedat!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sotul decedat!

Buna ziua!
Pentru a putea calatorii cu baietelul de 9 ani in afara tarii imi trebuie pasaport unde sa-l am trecut si pe el...?Mentionez ca tatal lui a decedat in 2008!Mai trebuie sa fac vre-o hartie la notar sau pur si simplu fac pasaportul pentru mine unde i-l va trece si pe el?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:02, 4 Aprilie 2012
Stimata doamna,

Minorul avand doar 9 ani si neposedand carte de identitate, trebuie sa solicitati pentru el eliberarea unui pasaport simplu electronic. La ora actuala minorul nu mai este trecut pe pasaportul parintelui. Solicitarea unui pasaport simplu electronic se face de catre dumneavoastra.
Mergeti sa solicitati pasaport (impreuna cu minorul, bineinteles), luati la dumneavoastra si certificatul de deces al sotului si veti putea primi mai multe detalii.

Va multumesc stimate domn pentru raspuns!
O zi placuta!
Cu mult drag. Succesuri, doamna, succesuri, dupa cum e la moda in ziua de azi:D
Daaaaa,multumesc asemenea!:)
Cand vreti sa depuneti actele veti merge cu:
- certificatul de nastere al copilului
- certificatul de deces al sotului
- cartea dvs. de identitate
- 2 chitante ale taxelor pt pasaport, platite la CEC: 234 lei + 32 lei.

Cand veti pleca din tara, sa aveti la dvs. si certificatul de deces al sotului.

Alte discuții în legătură

dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Pasaportul copilului obligatoriu? va rog este urgent! anya_anna anya_anna sapt viitoare vin cu bebelusa mea de 4 luni in tara pt o luna. am sa calatoresc doar eu cu ea...iubitul meu munceste si nu poate venii...el este maltez ... ce ... (vezi toată discuția)
Informatie - casatorie cu cetatean albanez bella30 bella30 buna seara.am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns...ce acte trebuiesc,pt casatorie,unui cetatean albanez,cu rezidenta in italia,dar si ... (vezi toată discuția)