avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract semnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract semnat

am semnat un contract de munca pe 30 martie cu data inceperii activitatii pe 2 aprilie(ca atunci ar trebui sa termin indemnizatie de crestere copil)dar tot pe 30 martie ,in aceeasi zi am cerut sa plec ca nu au fost conditiile care mi leau spus cand am semnat contractul,se poate anula fara probleme ,urmand ca sa ma intorc la vechiul loc de munca(la cel care lucram inainte de cci)fara a avea urmari nrplacute?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 30 Martie 2012
1. Trebuia mai intai sa vedeti conditiile de munca si apoi sa semnati CIM.

2. Incercati sa faceti o cerere de incetarea a CIM cu acordul partilor incepand cu data de 30 martie 2012.

3. Daca nu s-a inregistrat CIM in Revisal se poate si fara cerere, de comun acord, sa rupeti ambele exemplare ale CIM (al dvs. si al angajatorului) si... gata.

4. Daca angajtorul nu este de acord cu nici una din aceste variante va duceti la vechiul loc de munca si va reluati activitatea iar aici o sa va concedieze disciplinar (absente nemotivate).
Incetarea raportului de munca se va face cu data de 02.04.2012 si nu cu data de 30.03.2012. In acest sens, potrivit art.31 alin.3 C.mun. , notificati angajatorul cu privire la incetarea c.i.m. ....

Art.31alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
multumesc pt raspuns vroiam sa va zic ca eu nu am primit nici un exemplar de la contractul semnat nici o copie macar,doar am semnat contractul intr-un singur exemplar,in aceste conditii raspunsul dv este acelasi sau se schimba ceva.va multumesc
Raspunsul este acelasi indiferent daca ati primit sau nu un exemplar .. intrucat data inceoerii activiticatii este data de 02.04.2012 , chiar daca c.i.m. a fost semnat la 30.03.2012 el va incepe sa-si produca efectele de la data de 02.04.2012 ... de aceea, am specificat ca notificarea privind incetarea raportului de munca sa se faca cu aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie seb8i seb8i Buna ziua! care sunt pasii pentru depunerea demisiei? dupa depunerea actului mai este nevoie prezenta,la lucru? trebuie motivata aceasta? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de muncă k1dand k1dand Bună ziua. Care sunt pașii de urmat pentru încheierea unui contract de de muncă aflat în perioada de probă ? La cât timp după încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)