avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

ssm

ce sa inteleg prrin obligativitatea angajatorului de a asigura angajati impotriva accidentelor de munca?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 17:28, 31 Martie 2012
Formularea este putin cam ciudata. Legea nr. 319/. 2006 la art. 7 al.1 lit. a) mentioneaza responsabilitatea angajatorului de a asigura securitatea si protectia sanatatii lucratorilor.
Pentru a se achita de aceasta responsabilitate, angajatorul are obligatia sa implementeze masurile de la art. 7 al.1 lit. a) pe baza unor principii generale de prevenire, enuntate la art. 7 al.3 lit.a - i, respectiv la art.7 al. 4 lit. a-e. Cititi cu atentie articolele indicate.
Angajatorul are obligatia sa-si asigure salariatii pentru accidente de munca si boli profesionale. Obligtia revine tuturor celor care utilizeaza forta de munca angajata cu contract individual de munca conform prevederilor din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, cu modificari si completari ulterioare.
Asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale reprezinta o asigurare de persoane, face parte din sistemul de asigurari sociale, este garantata de stat si cuprinde raporturi specifice prin care se asigura protectia sociala a salariatilor impotriva diminuarii sau pierderii capacitatii de munca si decesului acestora ca urmare a accidentelor de munca si a bolilor profesionale.
Prin asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale raspunderea civila a persoanei fizice sau juridice pentru prestatiile prevazute in prezenta lege si pentru care s-a platit contributia de asigurare este preluata de asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca aijin aijin As vrea sa stiu care este procedura in cazul unui certificat medical privind un accident de munca. Am inteles ca se depune certificatul medical la Casa de ... (vezi toată discuția)
Anut in caz de accident de munca nadia_odagiu nadia_odagiu daca eu ca persoana fizica angajez o firma ca sa mi finiseze apartamentul, si unul din lucratori face un accident grav la locul de munca (in apartamentul meu), ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii cocoka cocoka Buna ziua, Am o firma cu sediul social intr-o localitate si un punct de lucru in altu. Avem angajati care lucreaza in ambele parti. Unde trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)