avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONVENTIE CIVILA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONVENTIE CIVILA

Un prieten intocmeste o conventie civila (pe persoana fizica) cu o persoana pentru a-i pazi niste terenuri agricole(livada pe rod). Are vre-o obligatie fata ede ITM ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 30 Octombrie 2012
Conventiile civile se incheie numai pentru activitati cu caracter ocazional ... fata de ITM nu are nicio obligatie , insa inspectorii care vin in control sunt rezervati cu privire la legalitatea incheierii unor astfel de contracte.
Conventiile civile incheiate cu persoane fizice neautorizate sunt ilegale, pentru ca mascheaza contractele de munca si nu ofera protectie salariatului in nicio privinta.
Conventiile civile se incheie legal numai pentru PFA.
si eu ca srl daca vreau sa inchei o conventie civila cu cineva care sa imi varuiasca o camera, sau cineva care sa imi inlature zapada din parcare, trebuie neaparat sa fie PFA?
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
emillius, utilizator
Nu trebuie sa fie PFA .. conventa civila se incheie si cu o persoana fizica dar numai pentru activitati ocazionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile - contradictie intre codul fiscal si codul muncii theya_05 theya_05 in urma unui control itm la o firma,aceasta firma s-a ales cu o amenda uriasa pt colaboratorii-persoane fizice cu care avea incheiate conventii civile. din ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/prestare servicii persoana fizica andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Sunt in cautarea unor raspunsuri pentru urmatoarea situatie. Recent am absolvit un curs de responsabil de mediu si am fost abordat de o firma ... (vezi toată discuția)
Cine poate incheia un contract de prestari servicii? ContSters307900 ContSters307900 Eu sunt o persoana fizica (neautorizata - un simplu cetatean) si vreau sa inchei un contract de prestari servicii artistice cu o persoana juridica. Obiectul ... (vezi toată discuția)