avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare amenda rovinieta

Buna ziua,
Anul trecut am primit acasa o amenda pe motiv ca am circulat fara rovinieta. Eu aveam rovinieta valabila dar imi schimbasem nr. de imatriculare. Am platit amenda dar am si contestat-o in instanta si acum am primit acasa decizia (cu termen de recurs in 15 zile) prin care instanta a hotarat anularea procesului verbal si returnarea sumelor platite. Va rog sa-mi spuneti daca dupa aceste 15 zile voi primi acasa decizia definitiva si irevocabila in original. Am citit pe diverse site-uri si am gasit multe pareri: unii sustin ca trebuie sa trimit eu o cerere la judecatorie si diverse timbre. etc. Va rog sa-mi spuneti care este procedura in continuare. In plus, pentru a recupera banii platiti pe amenda trebuie sa fac cerere doar la administratia financiara sau trebuie sa fac 2 cereri separate: la administratie pentru amenda si la CNADNR pentru despagubirea de 28 eur? Sau pot cei de la administratie sa returneze toti banii? in fond banii tot la stat au ajuns....
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: mircea1482 , utilizator 19:09, 1 Aprilie 2012
Sentinta este supusa recursului, asadar, dupa trecerea timpului de recurs, 15 zile, mai lasati sa treaca o saptamana dupa care mergeti la judecatorie, iar daca partea adversa nu a a facut recurs, solicitati la grefa sa va pune mentiunea definitiva si irevocabila pe exemplarul de pe sentinta pe care il detineti, cererea trebuie insotita de o taxa de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei.
Multumesc pentru raspuns.Revin cu inca o precizare. Procesul a fost la Buzau iar eu sunt in Bucuresti. Toate documentele necesare le-am trimis prin posta, iar judecarea s-a facut in lipsa. Acum trebuie sa trimit exemplarul de sentinta tot prin posta (impreuna cu timbrul de 2 lei)? Unde achit taxa de taxa de timbru in valoare de 2 lei? Referitor la cererea pe care trebuie sa o depun la administratia financiara pentru returnare a banilor exista vreun termen maxim in care trebuie depusa aceasta cerere?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
mircea1482, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda marianicolescu marianicolescu buna ziua! la primaria orasului figurez cu o amenda ratb care este in istanta pentru contestare. cum trebuie sa procedez ca dupa ce se va da sentinta ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Stampila definitiva si irevocabila cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Am avut un litigiu de munca. S-a facut recurs la Curtea de Apel si aceasta a respins recursul ca nefondat,irevocabila. Am luat certificatul de ... (vezi toată discuția)