avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Eliberare copii autentificate?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Eliberare copii autentificate?

Am o nelamurire in privinta copiilor autentificate dupa certificatul de inregistrare si sentinta.

Doresc sa obtin mai multe astfel de copii, 10 de exemplu (5 de fiecare).
Am inteles ca trebuie sa achit o taxa de 2lei si un timbru judiciar de 1 leu pt fiecare exemplar.

Taxa se achita la trezorerie sau CEC?
Si pot achita doar o singura chitanta in valoare totala de 20 lei (reprezentand contravaloarea a 10 de copii), sau trebuie sa cer 10 chitante a cate 2 lei?

Stiu ca poate suna cam aiurea intrebarea dar nu vreau sa fac prea multe drumuri intre judecatorie si trezorerie.
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 11:43, 13 Martie 2009
Taxa se achita pentru fiecare copie legalizata solicitata de la instanta, iar timbru judiciar este de 0,15 bani pe exemplar, nu de 1 leu. Taxa nu se poate achita la CEC doar la administratia financiara.
Achitati taxa de 20 lei la administratia financiara si intrebati acolo daca puteti plati pentru toate copiile o singura taxa ,apoi luati timbre judiciare de la posta de 0,15 lei si un formular tipizat prin care solicitati eliberarea mai multor copii de pe sentinta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hot. de divort gangan gangan Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, ... (vezi toată discuția)
Taxa si timbru judiciare pentru cerere expediere la domiciliu decizie tribunal, ca, iccjr svneagu svneagu Buna ziua, am o problema - cu toate ca pana azi am primit acasa decizii ale tribunalelor, curtilor de apel si ICCJR (ultima din 15.07.2013 precizeaza ca in ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor. dascalescu_c dascalescu_c Spune-ti-mi si mie va rog cum trebuie sa sune oi cerere catre instanta de judecata (judecatorie) in cazul in care am depus o cerere de anulare a unui ... (vezi toată discuția)