Infiintarea unei societati, conducerea si administrarea ei presupune si asumarea unor obligatii.
Da, statul poate inchide o societatea cu datorii, dar datoriile le va plati cineva, respectiv cei care aveau obligatia sa respecte prevederile legale cu privire la organizarea si functionarea unei societati comerciale - asociatii si administratorii societatii.
Asociatii raspund doar in limita aportului adus la capitalul social al societatii. In functie de natura obligatiilor fiscale veti raspunde si Dvs. in fata instantei. Dar trebuie parcurse initial toate etapele executarii silite prevazute de Codul de procedura fiscala. Pe scurt daca datoria nu poate fi recuperata sub nicio forma pe calea executarii silite, se va trece la faza urmatoare: aceea de a se constata daca societatea are calitatea de a fi insolvabila. In acest caz legea insolventei nu va apara daca asa credeti Dvs. In calitate de administrator al acestei societati se atrage raspunderea Dvs. personala.
De ce vreti sa "scapati" de firma? Va intreaba un contabil de data aceasta.
Fara suparare,eu nu am jignit pe nimeni,singurii angajati au fost administratorul firmei care este si asociat al firmei,si inca un angajat care in 2 luni cat a fost angajat a furat cateva mii de euro,bani incasati la negru si fara ca asociatii sa cunoasca acest fapt si dupa aia si-a dat demisia,iar la scurt timp,o luna sau 2,si-a deschis o firma cu acelasi domeniu de activitate.
Iar statul roman nu a facut nimic pt aceasta firma,firma a fost cumparata de la alt asociat unic,iar in 6 luni nu inregistrase decat o datorie de 400 lei,care statul asa buna contributie a avut in dezvoaltarea economica a firmei si asa mult sprijin a adus ,incat in scurt timp a bagat majorari de mi-a picat capul,si chiar nu demnitatea ,repet "DEMNITATEA" necesara sa hranesc statul asta scartzar care practic nu mi-a ajutat cu nimic firma decat sa o bage in datorii imense(imense d.p.d.v al faptului ca din 400 lei,nici nu stiu in cat timp,dar in acest decurs de 6 luni,pt ca doar de 6 luni a fost preluata firma,sa ajunga la peste 2000 lei,sau nici nu mai stiu cat mai sunt...acum 2 luni erau 1500 lei) din doar 400 lei in timp atat de scurt.
Si chiar nu am stiut de faptul ca se calculeaza asa majorari pt ca nu am mai fost pus niciodata in aceasta situatie,macar de primeam o instiintare cu privire la acest lucru,dar nimic,statul in marinimmia lui de a ajuta firmele si mai ales actionarii noi tineri si noi in acest domeniu,necunoscatori,a decis sa bage majorari asa de la sine,sa distruga tot.
Deci daca e sa fie patata onoarea cuiva,atunci e onoarea statului "care ajuta pe toti".Iar firma nu are domeniu atat de mare de activitate si de prodductivitate,mai ales ca de cand cu acel angajat "model" nu a mai avut deloc activitate si nici un alt angajat,incat sa am dorinta sa mai platesc ceva la stat pentru "sprijinul acordat".
Capitalul social este de doar 200 lei,nu va imaginati va rog ca este vorba de zeci de mii de euro :)
Vreau sa scap de firma pt ca a fost o prostie din partea mea sa o cumpar,deoarece am fost manipulat de fostul ei asociat unic si "tepuit",ca sa zic asa.
Eu nu traiesc din firma asta,sunt bugetar si am un salar destul de mare ca bugetar,undeva la 3300 lei / luna...dar NU MAI VREAU FIRMA,si nu vreau nici sa hranesc un stat care mi-a taiat initial 25% din salar,si acum cu firma asta.
Eu am solicitat un ajutor,deoarece sunt tanar,am doar 24 de ani,si am vrut sa fac prea multe dintr-o data,locul meu de munca nu-mi permite sa ma implic intr-o firma,nu-mi permite sa fiu actionar unic sau majoritar si nici administrator al unei firme,si implicit nu-mi permite nici timp sa ma implic in conducerea unei firma,avand in vedere ca sunt la dispozitie 24 din 24,si de asta vreau sa scap de ea,dar fara sa mai platesc nici un ban statului,pt ca asta ar insemna sa dau inapoi un salar pe care il primesc de la stat si pentru care muncesc si-mi pun viata in pericol.
Va multumesac inca o data anticipat si sper ca de data asta sa primesc raspunsuri mai "prietenoase",avand in vedere ca se cunosc detalii mai amanuntite!