avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Abandonare societate comerciala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Abandonare societate comerciala

As dori sa stiu ce se intampla daca abandonezi o societate comerciala,in sensul ca ai datorii modeste la stat rezultate din taxe si impozite dar cu majorari mari,si vrei sa scapi de firma pt ca nu renteaza sa le mai platesti,si vrei pur si simplu sa nu te mai ocupi de firma si sa o lasi asa.

Se inchide de la sine,o inchide statul dupa o anumita perioada de timp sau ce se intampla?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:04, 30 Martie 2012
Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive, puteti scrie tot ceea ce doriti in cuprinsul unui mesaj, iar daca l-ati publicat in forum aveti 30 de minute sa puteti interveni in continutul mesajului pentru editare. Sunt regulile forumului. Va multumesc.

Iar acum la problema dvs.: orice asociat are dreptul sa verifice activitatea societatii, activitatea administratorului, documentele societatii, modul de gestionare a incasarilor si platilor, ba chiar este obligat sa se implice in bunul mers al activitatii economice a societatii. Avand in vedere ca aveati acest drept, se pune intrebarea de ce nu l-ati exercitat? Daca ati fost impiedicat este alta problema. Ca asociat aveti dreptul sa trageti la raspundere administratorul pentru neindeplinirea atributiilor prevazute de legea de organizare si functionare a societatii. V-am mai spus si anterior, obligatiile fiscale sunt pentru toata lumea, bune sau rele trebuie sa le indeplinim. Daca consideram ca prin acestea ni se aduc atingere drepturilor si libertatilor noastre avem cai de atac conferite de legislatie.
Firma nu v-a adus castiguri nici macar pe jumatate din datoria pe care o aveti la stat, in schimb fostul salariat " a furat cateva mii de euro, bani incasati la negru." #-o

Impotriva fostului salariat va puteti indrepta cu o plangere penala, daca societatea a fost astfel prejudiciata. Chiar daca nu mai este salariatul Dvs., cu probe si martori puteti dovedi delapidarea. Cred ca delapidare este...:-/Lucian, am nevoie de jutorul tau aici.:bow:
Dupa cum am spus,firma este intr-un oras,si eu in alt oras,si chiar nu am timp adsolut deloc sa ma implic in functionarea ei.mai ales de la o distanta de 400 km.

Nu vreau sa-mi mai bat capul absolut deloc cu ea,si va rog sa ma credeti ca sunt foarte afectat,de cand cu aceasta firma am slabit 12 kg in primele 2 luni de cand am preluat-o.Banii ca sa o cumpar i-am luat din banca,prin credit,si acum platesc rata la banca pentru urmatorii 7 ani.Tipul de la care am preluat-o si-a deschis o noua firma cu acelasi domeniu de activitate.

Este vorba despre o firma avand ca domeniu de activitate principal publicitatea.

Vreau doar sa stiu daca pot dormi linistit noaptea daca o las asa,fara sa mai fac nimic in ceea ce o priveste.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Sebastian_B, utilizator
Gabrielle Monique a scris:

Firma nu v-a adus castiguri nici macar pe jumatate din datoria pe care o aveti la stat, in schimb fostul salariat " a furat cateva mii de euro, bani incasati la negru." #-o

Impotriva fostului salariat va puteti indrepta cu o plangere penala, daca societatea a fost astfel prejudiciata. Chiar daca nu mai este salariatul Dvs., cu probe si martori puteti dovedi delapidarea. Cred ca delapidare este...:-/Lucian, am nevoie de jutorul tau aici.:bow:

Din datele prezentate putem vorbi ca ar exista elemente constitutive ale infractiunii de delapidare, insa depinde de starea de fapt propriu-zisa. Cel care are dreptul sa formuleze plangerea penala este asociatul care a fost pagubit, este la latitudinea sa ....
Multumesc, Lucian!:) Ma gandeam eu ca asa este...:yes:

Sebastian_B a scris:
Vreau doar sa stiu daca pot dormi linistit noaptea daca o las asa,fara sa mai fac nimic in ceea ce o priveste.

Eu incerc sa inteleg stimate domn situatia prin care treceti. Administratorul pe care l-ati desemnat v-a raspunde intr-o mare masura. Are puteri depline de decizie prin mandatul care i-a fost incredintat de Dvs., ca asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor catre bugetul de stat valculucian valculucian Buna ziua! Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu anda_bebeko anda_bebeko buna ziua! sunt angajata la o societate de pariuri sportive. vreau sa imi dau demisia pt ca nu ne-a dat salariul de 3 luni. problema e ca seful semneaza ... (vezi toată discuția)
Cat mar putea costa ? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, Am si eu o intrebare ' Tocmai am terminat facultatea si asi dori sa imi deschid o firma de paza si protectie si o scoala de specializare si ... (vezi toată discuția)